Games

Steve Jackson Games sprema OGRE za PC

Steve Jackson Games je najavio da će njihova igra OGRE biti dostupna na Steam platformi 5. oktobra. Digitalnu verziju igre razvija Auroch Digital koji takođe radi i na adaptaciji Games Workshop igre iz osamdesetih Dark Future.

OGRE je potezna taktička ratna igra smeštena u blisku budućnost, 2085. godinu. U ratovima koji se vode tenkovima, hoverkraftima i pešadijom, najstrašnija oružja u arsenalu su gigantski sajber tenkovi, pod šifrovanim imenom OGRE, kojima nije potrebno ljudsko upravljanje.

OGRE

OGRE

U osnovnoj verziji igre OGRE za dva igrača, jedna strana kontroliše pešadiju, oklopne jedinice i komandnu bazu koju treba da zaštiti, dok druga strana kontroliše samo kibernetski tenk OGRE.

Ova igra je prvi put objavljena 1977. godine, a pre nekog vremena se vratila u prodavnice sa OGRE: Designer’s Edition. Ova Kickstarter verzija igre je skupila skoro milion dolara 2012. godine. Kutija teška preko 8 kilograma je sadržala hiljade kauntera, tenkova i naravno OGRE tenk. Steve Jackson Games planira da digitalnom verzijom igre dostojno proslavi 40. rođendan ove masivne igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.