Boardgames

Festival Games.con i ove godine donosi gaming zabavu u Beograd

Gamescon festival beograd srbija

Predstojeći vikend (od 6. do 8. decembra) obeležiće još jedan festival gaminga i pop kulture Games.con.

Beogradski sajam će četvrtu godinu za redom biti domaćin najvećeg domaćeg festivala za ljubitelje video i društvenih igara, ali i svih ostalih geek zanimacija. Kroz tri hael prostiraće se štandovi, lokacije za igranje, turniri, ali i pokoja prodavnica.

Ljubitelji analogne zabave ni ove godine nemaju zime. Games.con će ugostiti domaće kreatore društvenih igara čije igre ćete moći da probate. Olifant Games, Dažbog Games, Forsage Games, Ordered Chaos Games i Infinite Galaxy su samo neka od imena koja su do sada potvrdili učešće na ovogodišnjem festivalu. Organizacija Inicijativa će napraviti Dungeons & Dragons kutak za sve koje zanimaju čari RPGa.

Za sve koji su takmičarski nastrojeni, biće organizovano nekoliko turnira:

  • Magic the Gathering, u organizaciji Affinity Gaming, ove godine će biti propraćen čitavom serijom turnira. Gotovo u svakom trenutku će biti aktivno neko takmičenje, od Standard do nekih “egzotičnijih” formata, a po prvi put je kod nas uveden sistem poena koje trošite za prijave. Više o svemu na Facebook eventu.
  • Klask postaje veliki hit i u Srbiji, a turnir na Games.conu će biti prilika i da osvojite prijavu na državno prvenstvo Klask Serbia 2020, sa koga pobednik putuje u Helsinki na svetski šampionat. Kao i samu igru, naravno. Prvog dana festivala svi mogu da dođu i nauče igru, dok drugog i trećeg dana od 14h kreću kvalifikacije i, posle, veliko finale.
  • Ljubitelji Warhammer 40k, Flames of War, 9th age i drugih igara sa minijaturama će moći da prate turnire na velikim stolovima.

Ove godine nećete morati da brinete o satnicama dešavanja jer je lansirana mobilna aplikacija kroz koju će posetioci dobijati notifikacije kada šta počinje, ali imati priliku i da učestvuju lovu na blago (i nagrade).

Ukoliko vam je ovo prvi Games.con, pogledajte na ovom linku kakva vas atmosfera očekuje, dok vas kompletna satnica festivala očekuje na zvaničnom sajtu. Karte su u prodaji na Gigstix i blagajni Sajma.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.