Articles

Games.con 2017 kroz objektiv naše kamere

Igrice. Kartonske, drvene, plastične, metalne, digitalne i virtuelne. Sve su bile prošlog vikenda na jednom mestu, Beogradskom Sajmu, na drugom po redu Games.con festivalu.

Redakcija Pitchwise.net je bila na sajmu i obilazila je štandove domaćih izdavača, dizajnera, klubova i prodavnica koje se bave društvenim igrama. Moramo priznati da ih je ove godine bilo više i nadamo se da će ovaj trend da se nastavi, te da ćemo iz godine u godinu videti više prostora i raznih akcija posvećenih ovom hobiju. Ne znamo brojke vezane za prodaju društvenih igara na sajmu ali se nadamo da samo prisustvo klubova i prodavnica svake godine podiže svest mladih i zainteresovanih za društvene igre. Jer kako Games.con kaže #levelovatisemora, tako i mi podržavamo ovaj trend širenja našeg hobija.

Na sajmu smo mogli da kupimo pregršt naslova, što novih što klasika, po sajamskim cenama i to je bila idealna prilika da kupite poklone za Novu Godinu. Tu su bile i domaćih izdavača koji su prezentovali svoje lokalizovane igre, aktuelne Kickstarter kampanje kao i kampanje koje biti aktuelne početkom iduće godine. O ovim projektima kao i o ostalim dešavanjima na domaćoj sceni ćemo detaljnije izveštavati u narednim prilozima.

Za sada, pogledajte naš prilog sa Games.con, beogradskog festivala igara i pop kulture:

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.