Boardgames

Najavljena Sniper Elite društvena igra

Rebellion nišani tržište društvenih igara sa svojim novim naslovom.

Tokom godina videli smo da je dosta video igara dobilo svoje kartonske verzije. Minecraft, Horizon Zero Dawn, Company of Heroes, Divinity: Original Sin, Devil May Cry, Resident Evil 2, Shovel KnightDark Souls i Bloodborne su samo neki od naslova o kojima smo pisali i koji će dobiti svoju stonu verziju.

Društvene igre inspirisane ovim intelektualnim svojinama su postigle manje ili više uspeha. Ako nisu bile uspešne kod tvrdih stonih gejmera, onda su sigurno skrenule pažnju na to da u digitalnoj zabavi ima sjajnih tema, karaktera, svetova i mehanika koje društvene igre mogu da korste. I usput zaradile mnogo novca.

Rebellion je britanska firma, koja pod okriljem Rebellion Publishing drži 2000AD magazin kao i izdavačke etikete Solaris Books i Abaddon Books. Kompanija je takođe izdavač i video igre Sniper Elite, koja će iskoro dobiti svoje stono, kartonsko izdanje pod imenom Sniper Elite the Board Game.

Sniper Elite The Boardgame

Sniper Elite The Boardgame

Zbog ovog poduhvata, Rebellion je otvorio novu firmu Rebellion Unplugged, čime najavljuje da će se i u budučnosti baviti društvenim igrama. Na čelu nove firme je Dankan Moloj koji je osnovao i bio kreativni lider linije društvenih igara u Osprey Games.

Rebellion Unplugged pod svojim okriljem ima više franšiza koje može da prelepi preko kojekakvih dobrih/ loših mehanika koje čine društvene igre i da se ti naslovi i dalje dobro prodaju. Tu su Sudija Dred, Slejn, Strontium Dog i mnogi drugi…

Prva verzija Sniper Elite the Board Game će biti prikazana na PAX Unplugged sajmu tokom decembra, a početkom iduće godine sledi i Kickstarter kampanja za njeno finansiranje. U isto vreme, Rebellion Unplogged će najaviti i još neke naslove koje planira da objavi tokom iduće godine. Zombie Army i Evil Genius se čine kao logičan izbor za naredne društvene igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.