Boardgames

Nedeljne vesti 4.08. – 11.08. 2017

BUM! To je zvuk Velikog praska i nastajanja našeg svemira. Takođe je i zvuk koji napravi ogromno masivna kutija igre Twilight Imperium kada je tresnete o sto. Kuda smo išli sa ovim? A, da, Twilight Imperium Fourth Edition je najavljen, što znači da treba da počnete da raspremate kuću za dolazak još jedne mega igre. Jer, kao što znamo, naučno je dokazano da je Twilight Imperium tačno 10% veći od života, a traje… tu negde.

BUM! Dobro, šta je sad? Ah, nova Terra Mystica, još jedna adaptacija video igre, novi TIME Stories…

Vežite pojaseve, ovonedeljne vesti su luda vožnja.

Twilight Imperium Fourth Edition

Da odmah pređemo na stvar. Najveća, najogromantnija, naj-odoše-sve-pare vest ove nedelje je da Twilight Imperium, posle više od jedne decenije, dobija novo izdanje. Fantasy Flight Games je poprilično uzdrmao boardgame svet najavom četvrte, rafinisane i doterane verzije ove legendarne igre. Ovoga puta će se po galaksiji džapati najviše šest igrača, a nova verzija će povećati interakciju između igrača. Twilight Imperium Fourth Edition će koštati oko 150 evra i sleće u prodavnice krajem 2017. godine.

APPROACHING DAWN: THE WITCHING HOUR

Approaching Dawn: The Witching Hour

Wizkids je odlučio da se pozabavi vešticama. Approaching Dawn: The Witching Hour je kooperativna društvena igra u kojoj šest igrača predstavlja šest različitih veštica koje su povezane krvlju. Može se reći da su se pobratimile. Posestrile….kako god…Akcije jedne veštice imaju efekta na druge veštice tako da igrači moraju da paze da ne povrede osećanja svojih drugarica. One će zajedno rešavati scene (misije), koje su deo veće priče.  Igra će premijerno biti prikazana na GenCon50 sajmu a u prodavnice će stići u septembru.

 

Gaia Project

Igra o kojoj se šuška već neko vreme je i zvanično najavljena. Gaia Project je duhovni naslednik igre Terra Mystica. Kao i svoj predak dolazi nam iz Z-Man games, a ovoga puta igrači će kolonizovati svemir i to na heksagonalnoj mapi koju sami sastavljaju. Teraformovanje će biti prisutno i u ovoj igri, a klanjanje bogovima zamenile su tri grane tehnologije kojima ćete pojačavati svoju ekonomiju, nauku ili sposobnost obrade zemlje. Gaia Project izlazi kasnije ove godine, najverovatnije na sajmu Essen Spiel u Nemačkoj.

Estrella Drive

Estrella Drive

Šesta ekspanzija za pupularnu T.I.M.E. Stories igru je spremna i stići će u periodu jesen/ zima 2017. godine. Asmodee je objavio da će Estrella Drive biti smešten u Holivudu osamdesetih godina prošlog veka. Očekuju nas poznate ličnosti, luksuz, malboro, suzuki i sve što ide uz to…

Dark Souls: The Card Game

Ukoliko vam ni posle tri video igre i jedne velike društvene igre nije dosadilo da gledate You Died! i već ste git gud, Steamforged Games sprema nešto zanimljivo. Dark Souls: The Card game poput velike Dark Souls igre predstavlja kooperativnu avanturu za četvoro sa nekoliko scenarija, ali će ovoga puta vaš špil karata biti linija zdravlja. Imaćete izbor između nekoliko klasa sa početnim špilovima, a u igri ćete moći da skratite za glavu brojne karakondžule iz trilogije video igara. Igra izlazi u februaru 2018. godine, a već sada je možete naručiti.

 

 

Legacy of Dragonholt

Legacy of Dragonholt

Fantasy Flight Games je spremio Legacy of Dragonholt, novu kampanjsku, narativnu društvenu igru smeštenu u Runebound univerzumu. U ovoj igri šest igrača će birati rasu i klasu i pokušaće da kroz šest kooperativnih avantura da reše misteriju ubistva naslednika trona u Dragonholtu. Igra je bazirana na novom Oracle sistemu koji je mešavina pričanja priče kao u Sherlock Holmes: Consulting Detective i kreiranja i razvijanja karaktera kao u mnogim RPGovima. Igra se očekuje u četvrtom kvartalu 2017. godine.

 

 

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.