Boardgames

Retro platformer Shovel Knight postaje društvena igra

Vreme je da se latimo lopate, velikog oklopa i rogova, jer još jedna video igra dobija analognu adaptaciju.

Shovel Knight, odlična platformica iz 2014. godine, sledeće godine će postati društvena igra u izdanju Panda Cult Games, izdavača odgovornog za igre Men In Black/Ghostbusters: Ecto-terrestrial Invasion i Wander: The Cult of Barnacle Bay. I ova igra će takođe imati minijature. Šta će, ljudi baš vole čikice od plastike.

U Shovel Knight: Dungeon Duels ćete biti u ulogama naslovnih vitezova, prevazilaziti razne platformsko-akcione izazove i boriti se za časnu titulu najboljeg viteza sa lopatom. Četiri nivoa su direktno inspirisana video igrom, uključujući i “kraljicu” na kraju, a igra će imati i opciju igranja solo. Međutim, igra prenosi i direktno pomeranje ekrana “u stranu”, pa se na kraju svakog kruga jedna kolona pločica dodaje sa desne strane, dok se leva kolona uklanja i tako simulira kretanje. Ovako nešto smo videli još u The Battle of Kemble’s Cascade, pa je interesatno videti sličan pokušaj pravljenja arkadnog osećaja na stolu.

Igra je originalno lansirana kao Kickstarter projekat, ali je u međuvremenu kampanja otkazana (iako je dostigla 50% cilja u prvih nekoliko dana). Naime, trebalo je da postoji samo jedna verzija od 70 dolara u kojoj su svi likovi minijature, ali će izdavač ponuditi i duplo jefitniju verziju u kojoj su vitezovi i njihovi protivnici predstavljeni kartonskim figurama. Kickstarter će biti ponovo lansiran u avgustu, a do tada možete prelistati pravila.

Shovel Knight: Dungeon Duels bi u ruke bekera trebalo da stigne tokom leta 2020. godine. Evo i kako će izgledati:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.