Boardgames

Nedeljne vesti 2.11. – 9.11.2018

Dok se mi još uvek ”treznimo” od Essena, izdavači ne pokazuju znake umora i ove nedelje nam najavljuju čak tri igre sa minijaturama. Tu su nova velika kutija iz Games Workshop, velika ekspanzija za Dominion, nova kartična igra čoveka čije igre uvek moraju da počinju slovom F, ali i prvi roll’n’write naslov slavnog nemačkog dizajnera. A i WizKids je najavio još jednu igru. Dakle, sve po starom, pa da krenemo…

Patchwork Doodle (PHOTO: W Eric Martin)

Patchwork Doodle (PHOTO: W Eric Martin)

Posle nekoliko igara sa postavljanjem pločica, Uve Rozengberg je odlučio da se oproba u sve popularnijem roll’n’write žanru. Na neki način. Patchwork Doodle uzima poznatu logičku igru, umesto pločica vam daje karte sa nacrtanim oblicima, a rolanjem kockice određujete koji oblik će morati da se postavi u mrežu 9×9. Ovoga puta će moći da se igra do 8 igrača, a igra u Lookout Games izdanju izlazi početkom 2019. godine.

Dominion: Renaissance

Dominion: Renaissance

Rio Grande Games će do kraja novembra izdati Dominion: Renaissance, najnoviju ekspanziju za popularnu deckbuilder igru. Ovo je 12. po redu ekspanzija za igru Donalda Vakarina, koja donosi zlatno doba umetnosti i nauke u Dominion. U kutiji se nalazi 300 karata među kojima su i 25 novih Kingdom karata i novi artifakti. Originalni Dominion je izdat 2008. godine a godinu dana kasnije je svojio Spiel des Jahres i Origins nagradu za tradicionalnu kartičnu igru.

Warhammer: Age of Sigmar - The Rise & Fall of Anvalor

Warhammer: Age of Sigmar – The Rise & Fall of Anvalor

Nova Warhammer igra dolazi iz WizKids, a smeštena je u region Aqshy. Warhammer: Age of Sigmar – The Rise & Fall of Anvalor je igra izgradnje i odbrane naslovnog grada. Moraćete da sarađujete sa drugima igračima u tome, ali istovremeno i da obezbedite dominaciju i najveći političko-vojni uticaj u regionu, čak i po cenu pada celog grada. Igra dolazi sa devet rasa (6 igrivih i tri protivničke), kao i četiri varijante, a izlazi u aprilu sledeće godine.

Man in Black/ Ghostbusters Ecto-terrestrial Invasion

Man in Black/ Ghostbusters Ecto-terrestrial Invasion

Koga ćete zvati? Isteri… ne, ljude u… ne, čekajte sad. IDW Games je u saradnji sa kompanijom Sony odlučio da spoji dve fantastične franžize u jednu igru. Ghostbusters & Men in Black će obeležiti izlazak novog Men in Black filma, kao i 35. godišnjicu Istarivača Duhova, a u pitanju je timska igra sa minijaturama. IDW navodi da ćemo u igri videti poznate likove iz ovih filmova, ali i neke nove, dizajnirane ekskluzivno za društvenu igru. Men In Black/Ghostbusters: Ecto-terrestrial Invasion izlazi na jesen 2019. godine.

Fine Sand

Fine Sand je novi kartični naslov u seriji Fable Game System igara, dizajnera Fridmana Frisea (Power Grid, Friday, Fablet Fruit). Igrači učestvuju u takmičenju zidanja peščanih zamkova. Za to će koristiti raznorazni materijal koji se nalazi oko njih (uključujući i pesak) koji je predstavljem špilom od 30 karata. Igra koristi sistem koji je prvi put prikazan u igri Fabled Fruit i po prvim reakcijama se jako dobro uklopio. Datum izlaska igre još nije poznad ali je definitivno u kalendaru Stronghold Games za 2019. godinu.

Warhammer Quest: Blackstone Fortress

Warhammer Quest: Blackstone Fortress

Games Workshop je objavio detalje o njihovom novom izdanju Warhammer Quest: Blackstone Fortress. To je novi box set (kompletna igra) i nova avantura smeštena u 41. milenijum. Ova igra donosi mešavinu RPG elemenata koji su prisutni i u prethodnim Warhammer Quest naslovima, kao i lutanje koridorima napuštenog svemirskog broda poznatog iz Space Hulk klasika. Igrači će u ulozi istraživača biti suočeni sa snagama Haosa, kultista i beastmena. Sem ovog standardnog “nameštaja” WH40k igara tu su i agresivne kseno snage u vidu Ur-Ghulsa i Spindle dronova. Izdavač se hvali da igra  koristi inovativni sistem proceduralne generacije terena, neprijatelja i pratećih detalja, a sami ćete to saznati krajem novembra kada stigne u prodavnice. Games Workshop planira da Blackstone Fortress bude osnova za novu seriju koja će doneti ekspanzije sa novim lokacijama, protivnicima i novim istraživačima.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.