Articles

Fantasy Flight Games InFlight konferencija prikazala nove igre i ekspanzije

Nulti dan GenCon sajma u Americi je doneo i već tradicionalnu Fantasy Flight Games In Flight konferenciju za medije.

Ovde ćemo pomenuti samo neke od naslova dok ćemo ostatak vezan za Star Wars naslove sa minijaturama ispratiti u drugom tekstu. Najveća vest sa ove prezentacije je, naravno, novi kartični naslov Keyforge: Call of the Archons, koji je potpisao legendarni dizajner Ričard Garfild. Za one koji nisu upoznati sa stvaralaštvom ovog gospodina, on iza sebe ima naslove poput Magic: The Gathering, Vampire i Netrunner. O ovom novom kartičnom naslovu detaljnije možete pročitati u našem Keyforge: Call of the Archons članku.

Arkham Horror 3rd Edition

Nastavljamo dalje. Za ljubitelje psiholoških horor avantura FFG je najavio treću ediciju Arkham Horror društvene igre. Po prikazanom ovo nije samo kozmetička nadogradnja igre jer je u pitanju i potpuno nova modularna tabla. Ne verujemo da će igrači koji su skupljali drugu ediciju biti oduševljeni novim izdanjem i novim izdacima, ali za one koji do sada nisu imali prilike da igraju ovu igru, ovo je, čini se, pravi momenat da se uskoči u svet Lavkraftovih mitosa i ludila.

A Game of Thrones: The Board Game dobija novu ekspanziju posle skoro pet godina. Mother of Dragons dodatak uvodi House Targaryen kao igrivu fakciju i omogućiti vam da vas prijatelji za stolom bar nekoliko sati oslovljavaju sa Kalisi. Takođe tu je i House Arryn te je broj mogućih igrača sada osam. Kao da igra do sada nije dovoljno drugo trajala. Kao nova mehanika tu je i Iron Bank of Braavos sa kojom je moguće cenjkati se i zajmiti zlato potrebno za osvajanje Westerosa.

A Game of Thrones: The Board Game Mother of Dragons

A Game of Thrones: The Board Game Mother of Dragons

Star Wars: Destiny dobija novu ekspanziju u kojoj se nalaze karakteri iz filma Solo: A Star Wars Story. Za razliku od starije Star Wars LCG igre, koja je ukinuta, lepo je videti da je u Destiny liniji oberučke prihvaćen prošireni Star Wars univerzum koji će pomoći igri da ostane sveža.

Star Wars: Destiny - Across the Galaxy

Star Wars: Destiny – Across the Galaxy

Na prezentaciji su prikazani i dikitalni naslovi o kojima smo vas već obavestili – Lord of the Rings LCG i Mansions of Madness: Mother’s Embrace. Na polju njihovog razvoja ide sve po planu te se uskoro očekuju beta verzije dostupne za novinare a zatim i za javnost.

Fantasy Flight Games prezentacija je ove godine bila veoma impresivana. Svi prikazani naslovi se očekuju u prodavnicama do kraja tekuće godine. Po svemu sudeći se čini da čemo morati da sakrijemo naše novčanike.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.