Boardgames

Codenames dostupan i na srpskom jeziku

Codenames

Popularna društvena igra Codenames, koju je dizajnirao čuveni češki dizajner Vlada Čavatil a objavio Czech Games Edition (CGE) 2015. godine, je konačno dostupna i na srpskom jeziku u domaćim prodavnicama.

Ova veoma popularna igra skrivenih asocijacija rangirana je kao 28. najbolja igra svih vremena na BGG sajtu, a takođe se nalazi i na 1. mestu liste porodičnih igara na istom sajtu.

Codenames je osvojio veliki broj prestižnih nagrada među kojima su Spiel des Jahres, BoardGameGeek i Origins nagrade za igru godine kao i za najbolju porodičnu igru.

Firma Pridemage Games iz Novog Sada je zaslužna za prevod i lokalizaciju Codenames igre za Srbiju. Evo šta su izjavili za Pitchwise.net sajt:

“Firma Pridemage Games iz Novog Sada je u proteklih 10 meseci radila sa Czech Games Edition-om na poslu lokalizacije i dovođenju Codenames-a na srpsko tržište. Kako su reči glavna zvezda ove igre, nije u pitanju samo prevod već i potpuna lokalizacija, prilagođavanje pravila našem jeziku. Rezultat tog rada je da se danas Srpski jezik nalazi na spisku 31 jezika na koji je Codenames preveden. Igru možete naći u prodaji od kraja marta u bolje opremljenim prodavnicama društvenih igara, kao i preko onlajn shopova Pridemage Gamesa i Drustvenneigre.rs.
Pridemage Games je nakon uspešne saradnje sa CGE-om uspeo za domaće igrače obezbedi i CGE igre po najpovoljnijim cenama u zemlji.”
Dodatne informacije o srpskom izdanju društvene igre Codenames možete pronaći na zvaničnom srpskom sajtu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.