Boardgames

Rio Grande Games signalizira balkanske vozove

Od Beograda do Zagreba za 90 minuta. Ako ne bankrotiramo u međuvremenu.

Rio Grande Games je najavio da nastavlja sa spuštanjem pragova i zakivanjem šina svuda po svetu. Nakon Iberian Railways, Trans-Siberian Railroads, Southern Rails, Texas & Pacific i ostalih , stižu nam još dva naslova Džona Borera od kojih je jedan posebno zanimljiv za našu publiku. Naime, stižu nam Balkan Railways i Wabash Cannonball, dve igre koje se bave najvažnijim stvarima u svetu društvenih igara – vozovima i železnicom kao najboljim vidom prevoza u solarnom sistemu a i šire.

Balkan Railroads

Balkanske železnice su originalno objavljene od strane Winsome games 2021. godine. Trudićemo se da proteramo prugu i imamo funkcionalni biznis na poznatim i brdovitim terenima Srbije, Hrvatske, Bosne i Bugarske, gde su svoje prste umešale Austrougarska i Otomanska imperija. Sve je jasno – iskoristite priliku, investirajte, pozajmite ako treba i iskoristite prilike da zaradite na vašim železničkim trasama. Na žalost u igri nema Plavog voza, on dolazi nešto kasnije. Ovo je igra za 3 do 5 igrača i traje oko 90 minuta.

Balkan Railways Rio Grande Games društvene igre Pitchwise

Balkan Railways

Wabash Cannonball

Druga pomenuta igra sa temom železničke izgradnje je originalno objavljena 2007. godine u izdanju Winsome Games. Ovaj naslov se bavi plodonosnim periodom ekspanzije železnice 30-ih godina 19. veka. U igri nas očekuju poznate američke trase Pensilvanija, Baltimor, Ohajo i Nju Jork Central. Investiraćemo novac u akcije železničkih kompanija, ne bismo li postali vlasnici i kontrolisali njihov rad. Zatim nastupa i razvijanje i širenje trasa po mapi. Ovo je igra za 3 do 6 igrača i traje oko 60 minuta.

Wabash Cannonball Rio Grande Games društvene igre Pitchwise

Wabash Cannonball

Ova dva nova/ stara naslova će sigurno, bar za kratko vreme, zasititi ljubitelje železničkih igara.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.