Industry

Wizards of the Coast je četvrta najinovativnija gejmerska kompanija

Uprkos OGL debaklu, Wizards of the Coast se visoko kotira.

Wizards of the Coast je dospeo na listu najinovativnijih kompanija magazina Fast Company. Ovaj magazin već godinama rangira 540 kompanija koje (pre)oblikuju industrije i kulturu. Iako nije u top 50 kompanija, čarobnjaci su četvrti u “gaming” sektoru , odmah iza EA Sports, Sorare i prvoplasiranog FromSoftware.

Izdavač koji je poznat po Dungeons & Dragons i Magic: The Gathering, je svoju poziciju zaslužio zbog svog rada na D&D RPG, njenom proširenju u digitalni svet i daljem cementiranjem pozicije RPGa u mejnstrim kulturi.

Fast Company, kao podvige WOTCa, navodi kupovinu DnD Beyond za 146 miliona dolara u aprilu prošle godine i započinjanje školskog edukativnog programa “D&D za sve” u septembru iste godine. Takođe se navodi i da je Wizards of the Coast najprofitabilniji ogranak matične firme Hasbro.

Dungeons & Dragons 5th Edition

Dungeons & Dragons 5th Edition

U izveštaju se ne pominje skorašnji debakl kompanije prilikom pokušaja da promeni Open Gaming Licence za Dungeons & Dragons. Nakon velikog negodovanja, bojkota i pritiska javnosti, fanova i izdavača, Wizards of the Coast je bio primoran da stopira planirane promene. Magic: The Gathering se takođe ne pominje u analizi. Ova kartična igra je u poslednjih nekoliko godina beležila samo rast popularnosti i profita a 2022. godine je postala brend vredan milijardu dolara.

Videćemo da li će Wizards of the Coast promašiti temu sa najavljenim novim Dungeons & Dragons filmom, Honor Among Thieves,  čija je premijera zakazana za 31. mart. Ako ne, očekuje ih još jedna profitabilna godina. Ako da, očekuje ih još jedna profitabilna godina.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.