News

Fantasy Flight Games gasi svetlo u RPG odeljenju

Izgleda da ne može da prođe mesec u ovoj godini a da ne dobijemo neke apokaliptične vesti iz FFG.

Nakon što je zatvoren Fantasy Flight Interactive, ogranak firme Fantasy Flight Games zadužen za razvoj video igara, iz ove američke kompanije počele su da kruže glasine da se obustavlja i razvoj roleplaying igara. Te glasine potvrdili su izvorili bliski sajtu d20radio, koji otkrivaju da je dugoročni plan potpuna obustava svih RPG sistema i pakovanje kofera ovog odeljka kompanije.

Ovo je nastavak prošlomesečne tragedije kada je desetoro zaposlenih u FFG-ovom RPG ogranku dobilo otkaze. Tada se među otpuštenim radnicima našao i tvorac Star Wars i Dark Heresy RPG sistema, Tim Haklberi, a nedugo nakon njegovog odlaska najavljeno je da se neće zaustaviti na ovom “stanjivanju budžeta”. Koliko je za sada poznato, ovaj fajront neće biti nešto što će se desiti preko noći, već postepeno, kako se koji sistem bude finiširao sa planiranim izdanjima. Ono što je potvrđeno je da će sve do sada najavljene knjige stići do igrača, uključujući i Keyforge RPG dodatak za Genesys sistem. Najavljene knjige, barem za sada, su potpuno sigurne.

Analitičari smatraju da je razlog za ovo restruktuiranje priprema Asmodee za dalju prodaju, ili čak samog FFG brenda. Neke skupe licence će svakako ići na doboš posle svega ovoga, od kojih je apsolutno najjača ona sa sjajnožutim Star Wars logotipom. Da li će se naći neko dovoljno hrabar i bogat da je dalje preuzme, tek ćemo videti.

Categories: News

Tagged as:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.