Boardgames

Ovog leta čitamo Arkham Horror i Keyforge romane

Asmodee Aconyte books knjige

Taman pred letnje praznike stižu knjige inspirisane igrama Arkham Horror, Pandemic i Keyforge.

Pola godine nakon najave proširenog univerzuma, tj. čitave galanterije novela inspirisanih društvenim igrama, Asmodeejev ogranak Aconyte je spreman da sa svima podeli na čemu se do sada radilo. A radilo se na čak sedam knjiga, od kojih prve izlaze u maju 2020. godine.

Društvene igre koje ćemo prve čitati su Warth of N’Kai od Džoša Rejnoldsa, inspirisana Arkham Horror univerzumom, i Curse of Honor od Dejvida Anadejla, koja nas vodi u svet kartične igre Legend of the Five Rings. Oba ova pisca su objavljivali Warhammer priče, tako da je jasno da Aconyte nije izabrao bilo koga da fantastične svetove pretoči u tekst na papiru. Prva knjiga je pravi triler uz malo akcije, baš ono što i očekujemo od nečega sa Arkham Horror etiketom, dok će nas Anadejlova knjiga voditi u svet političkih spletki i ostalih intriga na dalekom istoku.

Naredne dve knjige stižu u junu – Patient Zero od Amande Bridžman proširuje Pandemic univerzum, dok je kolekcija Keyforge priča Tales from the Crucible okupila čak osam pisaca. Jul će obeležiti još jedan Warhammer pisac, Robi MekNiven, a njegova knjiga The Doom of Fallowhearth nas vodi na epsku avanturu u Descent. U avgustu se vraća Arkham Horror tema sa The Last Ritual, kao i Legend of the Five Rings sa pričom Poison River, još jednim delom Džoša Rejnoldsa.

Što se distribucije i cena tiče, znamo da će digitalna (ebook) izdanja koštati po 10 evra, dok izdavač još nije objavio cene za papirne verzije. U januaru će početi pretprodaja knjiga iz prva dva talasa, a za više informacija o svemu posetite zvanični Aconyte sajt. Mi ćemo pokušati da se dokopamo primeraka ovih knjiga i iz prve ruke proverimo da li ih treba nositi na letovanje uz male društvene igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.