Games

Stiže lavina Dungeons & Dragons video igara

Dungeons and Dragons Dark Alliance

Za ljubitelje Dungeons & Dragons neće biti zime, barem kada su u pitanju video igre.

Wizards of the Coast radi punom parom i kipi mu iz ušiju, jer trenutno u prodakciji imaju čitav buljuk video igara zasnovanih na Dungeons & Dragons univerzumu. U intervjuu za GameIndustry.biz, direktor Wizards of the Coast, Kris Koks, izjavio je da se radi na “sedam do osam igara” koje ćemo videti tokom narednih nekoliko godina. Koks nije želeo da otkriva da li će sve ove igre stići na PC i konzole, tj. koliko mobilnih izdanja ima, ali obećava da će se naći za svakoga po nešto.

Ova vest nam dolazi posle dve bombastične najave sa upravo održanih The Game Awards – prva je da sledeće godine izlazi Magic the Gathering MMO, a druga je da se Dark Alliance serijal vraća posle mnogo godina pauze. Gitarski rifovi i kamera koja izaziva prevrtanje u želucu najavili su Dungeons & Dragons: Dark Alliance, video igru za računare i konzole koja izlazi sledeće godine.

Ukoliko niste imali PlayStation 2 konzolu u kući, ovaj naslov vam verovatno “ne zvoni zvoncem”. U pitanju je akciona RPG-olika “udri sve što stigneš” avantura za do četiri igrača, koja se iz sveta Baldur’s Gate preselila u Icewind Dale, a inspirisana je knjigama R.A. Salvatorea. Na raspolaganju su kultni likovi iz D&D sveta – mračni vilenjak Drizzt Do’Urden, rendžerka Cattie-Brie, varvarin Ulfgar i patuljak Bruenor. Manje-više standardna postava za kvalitetno razbijanje noseva.

Igru razvija studio Tuque, koji navodi da će se priča nadovezati na događaje iz knjige The Crystal Shard. Igranje će biti moguće na istom uređaju, kao i online sa drugarima, a moguće je i potpuno solo zagaziti u snegove Icewind Dale-a.  Ono što se čini da će biti obavezno je kontroler, naročito ako planirate da okupite društvo za istim računarom.

Pored ove igre, očekujemo Baldur’s Gate 3 na kome radi Larian Studio (Divinit: Original Sin). Do tada, otpanjite zvučnike i pustite trejler za Dungeons & Dragons: Dark Alliance.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.