Boardgames

Magpie Games pretvara ROOT društvenu igru u RPG

Borba za prevlast u šumi je dostigla poptuno novi nivo sa Root RPGom.

Magpie Games je licencirao od Leder Games popularni i veoma asimetrični stoni hit Root: A Game of Woodland Might and Right zarad kreiranja RPGa koji je smešten u isti svet kao i društvena igra.

Root je asimetrična ratna i avanturistička igra gde se nekoliko strana bori za kontrolu šumovite teritorije koja im je dom. Mačji Markiz je zauzeo veći deo šume sa svojom dlakavom armijom skidajući sa trona ptičije Eyrie vladare. Šumska Alijansa u tišini skuplja snagu za revoluciju i novi poredak dok Lutalice prate svoj put.

Root: A Game of Woodland Might and Right

Root: A Game of Woodland Might and Right

U Root RPGu igrači će biti u ulozi Vagabonda, lutalica koji su u potrazi za blagom i avanturama. Da li će se prikloniti nekoj od frakcija ili će sami tražiti put kroz sada negostoljubivu šumu ostaje na igračima da ispričaju kroz svoju priču. Magpie Games planira da finansira igru preko Kickstarter platforme sredinom 2019. godine a u prodavnice će stići početkom 2020. godine. Kickstarter kampanja će imati ekskluzivne komponente kao i mogućnost prodavnica da ranije nabave ovo izdanje. Sistem koji će pokretati ovaj RPG još nije najavljen.

Root društvena igra je uspešno finansirana preko Kickstarter platforme u novembru 2017. godine kada je skupila 631.770 dolara od 8.454 finansijera a u prodavnice je stigla ovog leta. Pošto se neverovatno brzo razgrabila drugo štampanje osnovne igre i ekspanzije Riverfolk od 30.000 primeraka će stići u prodavnice u januaru 2019. godine.

Categories: Boardgames, News, RPG

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.