News

Dizajner Baldur’s Gate napustio Bioware da bi radio na D&D knjigama

Jedan od veterana industrije video igara odlazi u toplije, analogne krajeve.

Džejms Olen, dizajner obe Baldur’s Gate igre i kreativni direktor na Star Wars: Knights of The Old Republic, napustio je Bioware posle 22 godine. Štaviše, čini se da potpuno napušta rad na video igrama, jer je za svoj sledeći projekat odabrao da otvori malu kompaniju Arcanum Worlds koja će proizvoditi Dungeons & Dragons knjige sa avanturama. Olenu se u osnivanju pridružio kolega Džesi Skaj, koji je takođe radio na Star Wars video igrama.

Kako sam Olen kaže, oduvek je bio fanatik za D&D i smatra ovaj legendarni RPG sistem najboljom roleplaying igrom na svetu. Njegova ljubav prema Lagumima & Zmajevima je tolika da je zaslužna za dobijanje posla u Bioware, nakon što je vodio dve velike kampanje za koje su čak postojale liste čekanja. Sada je, dodaje, vreme da se vrati svojoj iskonskoj strasti nakon dve nezaboravne decenije u jednom od najperspektivnijih studija za razvoj roleplay video igara.

Prva knjiga na kojoj Olen i Skaj rade nosi naslov Odyssey of The Dragonlords, a smeštena je u region Thylea pet stotina godina nakon što su naslovni Dragonlords svrgli titane sa vlasti. Kako to uvek biva, staro zlo se budi i na novoj generaciji je da pokuša da spase svet od totalnog uništenja. Knjiga još uvek nema datum izlaska, a na zvaničnom sajtu se možete prijaviti na newsletter i time dobiti besplatni PDF (ove jeseni) kao uvod u veliku avanturu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.