Boardgames

Nedeljne vesti 5.4. – 12.4.2019: CGE prezentovao Sanctum, novi naslov Filipa Neduka

Ove nedelje imamo nekoliko zanimljivih naslova poznatih autora. Za početak tu je nova igra Filipa Neduka, Sanctum u izdanju Czech Game Edition. Brun Fajduti je spremio Tonari u izdanju IDWa a Rajan Lukat ima novi naslov Roam u izdanju Red Raven Games. Kartična igra The Lord of the Rings ima novu ekspanziju Shadow in the East a Z-Man Games je prezentovao novo izdanje mikro hita Love Letter. Tu je i, po nama, preambiciozan naslov Blood Feud smešten u svet Vampire The Masquerade u izdanju Everything Epic. Uživajte!

Tonari

Tonari

Aleks Rendolf i Bruno Faiduti su se udružili kako bi napravili igru o ribarenju. U Tonari ćete pomerati svoj brodić po moru i sakupljati pločice koje predstavljaju ribe i školjke, ali i premeštati preostale pločice kako biste igračima otežali potez. Naime, svi vodite isti brodić, ali pobeđuje samo jedan igrač. Neobična stvar kod ove igre je računanje – konačan zbir su vaše poeni i poeni igrača sa vaše leve strane. Videćemo kako će to funkcionisati u avgustu kada IDW Games planira da objavi Tonari.

Roam

Roam

Red Raven Games je najavio novu igru Rajana Lukata, Roam. Novitet je smešten u isti svet kao i prethodne Lukatove igre Near and Far, Islebound i Above and Below. U igri Roam se pojavljuju karakteri koji su viđeni u ovim igrama kao i zemlja Arzium a igrači traže avanturiste koji su izgubljeni širom ovog sveta. Kako ih pronalaze, oni će se pridruživati ekipi, činiti je jačom i boljom mašinerijom za potragu. Šest karata predstavlja svet koji se pretražuje a svaka karta je podeljena na šest delova. Svaki karakter ima specijalnu veštinu tj, obrazac pri pretraživanju. Onaj igrač koji je najviše investirao u jednu kompletno istraženu kartu teritorije pronalazi avanturistu i dodaje ga u ekipu kao i njegov novi obrazac za pretragu. Roam je zamišljen za 2-4 igrača i trajaće oko 30 minuta.  Red Raven Games trenutno vodi Kickstarter kampanju za ovu igru i sa višestruko premašenom traženom sumom (kao i uvek sa igrama Rajana Lukata) možemo biti sigurni da će stići i u regularne prodavnice.

Sanctum

Sanctum

Od Filipa Neduka, autora Adrenaline, ove godine stiže još jedna igra koja vuče inspiraciju iz popularnih video igara. Za Sanctum je očigledno uzor našao u Diablo serijalu, pa će se igrači suočiti sa demonskim hordama koje opsedaju naslovni gradić, pritom sakupljajući bolju opremu i oružja. Prisutne su četiri tipične RPG klase, predstavljene minijaturama, kao i kockice kojima se određuju ishodi borbi. Iskreno, veliko iznenađenje iz Czech Games Edition, a više informacija stiže u narednim mesecima.

Masivnost jednog sveta kao što je vampirski iz White Wolf knjiga će Everything Epic pokušati da dočara sa svojom novom, (pre)ambicioznom igrom. Vampire: The Masquerade – Blood Feud će biti takozvana mega igra. To znači da će podržavati veliki broj igrača, do 32, uz pomoć jednog do dva pripovedača koji će voditi sesiju i dalje razvijati priču. Za igranje će vam trebati poveći prostor, recimo soba ili dve sa nekoliko stolova za kojima će igrači moći da zasedaju, kao i jedan sto na kome će biti postavljen mapa grada za, jel te, bitku oko teritorije. Ukoliko vam ovo zvuči interesantno, igra dolazi na Kickstarter u junu i, ukoliko bude uspešno finansirana, biće objavljena tokom jeseni.

LOTR LCG: A Shadow in the East

LOTR LCG: A Shadow in the East

Buljooki Golum je zvezda sledeće ekspanzije za The Lord of the Rings: The Card Game. Kutija sa podnaslovom A Shadow in the East će po prvi put dovesti u priču ovog lika koji će biti igriv, štaviše, kao potpuno podvojena ličnost. Prsten će, logično, pripadati dotičnom, ali će vođenje Goluma/Smigola u družini donositi rizik da isti potpuno odlepi i napadne ostale igrače. Ova ekspanzija donosi i nove Master karte kojima igrači mogu da koriste moći Prstena, po cenu opadanja linije zdravlja. Fantasy Flight Games planira da ekspanziju izda na jesen, a time počinje Vengeance in Mordor ciklus.

Love Letter

Love Letter

Slatki mali Love Letter dobija neka nova lica. Kultna mikro igra će u novom izdanju iz Z-Man Games zadržati jednostavnost i sve ono što smo voleli oko nje, samo će blago poboljšati neke likove, ali i povećati broj karata kako biste ovo mogli da igrate u 6 igrača. Novi likovi su Kancelar i Špijun. Prvi ima vrednost 6 i daje vam da vučete dve karte od kojih jednu zadržite a sve ostale iz ruke stavljate na dno špila, dok Špijun ima vrednost 0, ali će vam dati jedno srce ukoliko ste jedini za stolom odigrali ovu kartu i time vas približiti pobedi. Igra je trenutno u pretprodaji, ali još nema naznačen datum izlaska.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.