Boardgames

The Witcher uskoro postaje stoni RPG

Posle tri video i jedne društvene igre, The Witcher će postati i punokrvni FRP.

Originalno najavljena 2015. godine, The Witcher Role-Playing Game konačno izlazi ovog leta u izdanju R. Talsorian Games, koje možda znate i kao izdavače kultnog RPG-a Cyberpunk 2020. Igra se zasniva na tzv. Fuzion sistemu koji je razvio ovaj izdavač, a osećaj igranja i atmosfera će biti slični onome što znamo iz knjiga, ali i iz poslednje Witcher igre, gde je Geralt više detektiv, a mač poteže samo kad baš mora. Borbeni sistem deli sličnosti sa Cyberpunk 2020, naravno sa izmenama za borbu mačevima i ostalim oštricama, a više o tome možete pročitati na sajtu izdavača.

Priča stonog Witchera je smeštena u period između druge i treće video igre, a u obzir će biti uzeti i različiti krajevi iz The Witcher 2 koje su igrači mogli da dostignu. Naravno, među igrivim likovima su sva poznata lica poput Geralta i Ciri, ali će biti moguće praviti potpuno nove igrive likove kombinujući veliki broj rasa iz ovog mračnog fantazijskog sveta, pa mogu da stvore potpuno nove Vešce, ali i druge arhetipe.

The Witcher RPG će premijeru imati na GenCon 2. avgusta, kada će biti pušten u prodaju i kao digitalno (PDF) izdanje na DriveThruRPG. Nešto kasnije se očekuje početak redovne prodaje fizičkih knjiga, a do tada možemo da pogledamo jednu od stranica:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.