Card Games

Ovo su novi Magic the Gathering setovi za 2020. godinu

Wizards of the Coast je objavio koji će novi Magic: The Gathering setovi biti objavljeni tokom 2020. godine. Ova najava je stigla preko njihovog Twitter naloga nakon odbrojavanja pred Throne of Eldraine spojlere.

Magic: The Gathering u poslednje vreme ima tendenciju da ponovo posećuje neke svetove iz svoje bogate istorije. Nije ni čudo jer dolaze nove mlade generacije koje se nisu ni rodile kada je ova kartična igra nastala te nisu imale ni priliku da uživaju u nekim od ovih maštovitih svetova. Do sada smo se nekoliko puta vraćali u Innistrad, Zendikar i Ravnicu. Fanovi vole da ponovo istraže svoj omiljeni svet i da pri svakoj poseti kroz fantastično ilustrovane karte otkriju još po neki novi detalj iz istorije istog.

Wizards of the Coast je najavio 4 seta od kojih će nas 2 voditi u dobro poznate svetove Theros i Zendikar.

U prvom kvartalu 2020. godine igrači će se vratiti u Theros, odakle je rodom plejnsvoker Gideon. Gideon je kao što znamo izginuo u War of the Spark ekspanziji u sukobu sa Nicol Bolas. Po imenu seta, Theros: Beyond Death, možemo da naslutimo priču o spašavanju Gideona iz podzemnog sveta. Sigurni smo i da će se pojaviti Elspeth koja je po poslednjim informacijama viđena da tumara Therosom.

U drugom kvartalu nas očekuje novi svet Ikoiria u setu nazvanom Ikoiria: Lair of the Behemoths. Kako glavni dizajner MTGa Mark Rouzvoter navodi, “ovo je svet pun monstruma!”. Kakav svet takvi i posetioci. To znači da će igrači praviti sami svoje monstrume. Ne, nisu pokemoni.

Magic: The Gathering 2020 setpvo

Magic: The Gathering 2020 Sets

Core 2021 je u kalendaru zapisan za treći kvartal iduće godine. Pretpostavlja se da će pratiti dizajnerske i kartične izbore iz prethodnih Core setova.

Tokom četvrtog kvartala 2020. godine vratićemo se u Zendikar. U Zendikar Rising setu, Eldrazi su napustili ovaj svet te se starosedeoci vraćaju svojim zemljama i avanturama koje ih u njima očekuju. U prethodnim iteracijama Zendikar nije bio preterano popularan kod igrača. Doduše, on je doneo fetch zemlje (Arid Mesa na primer), kojima je preko potreban reprint, ali pored toga Eldrazi nisu mnogo uticali na metu igre.

Koji vam se Magic: The Gathering setovi i svetovi najviše dopadaju? Da li ste se nadali poseti nekom drugom MTG svetu u idućoj godini? Javite nam u komentarima!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.