Card Games

Novi set MTG karata Throne of Eldraine donosi nove tipove bustera i karata

Kako smo već navikli, na jesen Wizards of the Coast izbacuje novi set Magic: The Gathering karata koje će doneti novi svet kao i nove tipove bustera i stilove karata.

Novi set Throne of Eldraine

Wizards of the Coast je tokom jula najavio novi set karata Throne of Eldraine. On će se u prodavnicama pojaviti 6. oktobra dok će prerelease vikend biti održan 28. i 29. septembra. Ovaj jesenji set po rečima glavnog MTG dizajnera Marka Rouzvotera “predstavlja srednjovekovni fantazijski svet prepun vitezova i dvoraca kao i jedinstveni MTG pristup bajkama….Nešto kao Kamelot pomešan sa bajkama braće Grim.”

U novom setu premijerno će se pojaviti tri nova formata karata kao i novi format bustera.

Novi stilovi karata

U igru su ubačena tri nova stila ramova za karte: Plejnsvokeri bez ivica, proširene ilustracije i ramovi za vitrinu, da se tako izrazim.

Plejnsvokeri bez ivica tehnički nisu novitet jer su bili dostupni u Mythic Edicijama poslednja tri seta. Ovo je prvi put da igrači mogu da ih pronađu u standardnim busterima.

Proširene ilustracije će se pojavljivati na kartama koje ce biti u novim specijalizovanim busterima koje cemo navesti kasnije. Ove karte će imati ilustracije do same ivice karte dok tekst i sama ilustracija neće biti promenjeni.

Ramovi za vitrinu će biti dizajnirani da odovaraju temi seta u kome se pojavljuju. U novom setu ovi ramovi će se pojavljivati na kartama koje koriste novu mehaniku koja će se po prvi put pojaviti u novom setu.

Novi busteri

Buster koga svi znamo će se od sada zvati Draft buster. To je kesica koju svi znamo već 26 godina. I dalje sadrži 15 karata plus jednu token kartu.

Tematski buster je za igrače čiji je prioritet posedovanja što više karata ili preferiraju veći stepen kontrole pri biranju kakav tip karata dobijaju. Ovi busteri sadrže 35 karata i biće tematski određeni. U slučaju novog septembarskog seta, tema su boje.

Kolekcionarski buster je namenjen igraču koji voli da skuplja karte. U ovoj kesici možete očekivati veći broj fojlovanih karata. Takođe ovo je jedini  buster koji će sadržati karte sa proširenom ilustracijom. Ova kesica će sadržati 15 karata i 1 fojlovani token.

Iako je novi format tematskih bustera počeo sa izlaskom Guilds of Ravnica seta i novi odnos fojlova od 1 prema 45 startovao sa Core Set 2020, novi set, Throne of Eldraine sadrži sve ove novitete. To znači da u novim busterima imate 33.4% šanse da izvučete fojlovanu kartu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.