News

Carnival Row ili šta se desi kada RPG igrač napravi seriju

Carnival Row

Carnival Row je stigao na Amazonov striming servis. U borbi HBO, Netflix i Amazon striming servisa za sledeću Gejmotron seriju koja će okupirati i staro i mlado naredne dekade, viktorijanska stimpank (steampunk) serija je odmah po premijeri privukla pažnju ljubitelja žanrovskih serija ali i ljubitelja dobrog RPGa.

Svako ko voli RPG igre oseća taj gejmerski senzibilitet u pisanju i izgledu ove nove stimpank serije kroz koju će devojčice voditi Orlando Blum a dečake Kara Delevinj. Od samog početka je primetno da je u produkciju serije Carnival Row uložen veliki trud što se vidi u detaljnim setovima, kostimima i šminki. To obraćanje pažnje na detalje je ono što transformiše ovaj svet iz “još jedne televizijske serije” u svet koji možemo da zamislimo ili čak da živimo u njemu.

Travis Bičam, pisac i producent, koji iza sebe ima filmove poput Pacific Rim i Clash of the Titans, je krivac za nastajanje Carnival Row i njenog magičnog sveta. I sam gejmer, ispostavilo se da on vodi RPG avanture za svoje prijatelje. Odatle potiče i magični svet republike Burge i njenog istoimenog grada. Ljubitelji serije su iskopali informaciju da za svoje avanture Bičam koristi The Cypher System Rulebook. Ovo je generički sistem koji su kreirali Monte Kuk i Brus R. Kordel u izdanju Monte Cook Games.  On lako podržava sve žanrovske podvrste kao što su superheroji, naučna fantastika, fantazija, horor ili mešavine istih.

The Cypher System RPG

The Cypher System RPG

Kroz ovaj sistem on je stvorio svet u kome vile, pakovi, kentauri i poneki kobold žive pored ljudi u gradu koji podseća na viktorijanski London. Veliki rat, politička intriga, klasne razlike, ksenofobija, mračna magija, religija, kultovi i poneki monstrum sa pipcima su svi udobno našli mesto u ovom svetu. Po svemu sudeći biće tu i iduće godine kada stigne druga sezona.

Ovo je primer da uz solidna generička pravila i malo mašte svako može stvoriti nezaboravan svet, poput ovog u Carnival Row, u kome se vi i vaši igrači možete lako izgubiti i istraživati sve njegove zanimljive priče i kutke. Da li je ekranizacija ovog sveta iz mašte Travisa Bičama dobra ili loša, to je već druga priča.

Kako se vama svidela prva sezona serije Carnival Row i koji je vaš omiljeni generički RPG Sistem?

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.