News

Origins Awards će uvesti promene za 2020. izdanje

Origins Awards

The Academy of Adventure Gaming Arts & Design je unela nekoliko promena u Origins Awards koje stupaju na snagu za 2020. godinu. Ove promene su nastale posle sugestija pridobijenih od posetilaca Origins sajma, izlagača i članova ove akademije.

Najveća promena se odnosi na kategorije. Akademija je dodala potpuno novu kategoriju za “Najbolju digitalnu adaptaciju fizičke igre”. Vraćene su i dve kategorije iz prošlosti: “Najbolja istorijska igra” i “Najbolja istorijska igra sa minijaturama”. Kategorija koja je otpisana je “Najbolji RPG suplement”.

Glasanje za igru godine je takođe promenjeno. Do sada su glasali samo članovi GAMA (Game Manufacturers Association) po preporuci akademije a od naredne godine će biti uključeni i članovi akademije. Da bi se pojednostavio i proces nominovanja, iste će birati jedno sudsko telo od proizvoda koje su poslali izdavači. Nominacije će biti moguće već od 19. novembra a validni su svi proizvodi koji su objavljeni od novembra 2018. do novembra 2019. godine. Najuži izbor od pet nominacija za svaku kategoriju će biti objavljen tokom GAMA trgovačkog sajma koji se održava od 9. do 12. marta 2020. godine.

Nagrada publike će od iduće godine biti dostupna i na Origins 2020 mobilnoj aplikaciji. Ovo će omogućiti posetiocima sajma da glasaju za svoju omiljene igre putem telefona ili tableta.

The Origins Awards 2019. su održane 15. juna 2019. godine a sledeće izdanje će biti tokom Origins Game sajma koji se održava od 17. do 21. juna 2020. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.