Card Games

MTGA ima novog šampiona, stigle nove vesti o War of the Spark

Tokom vikenda na PAX East sajmu je bilo veoma zanimljivo. Održan je prvi MTGA Mythic Invitational turnir i krunisan novi šampion a Wizards of the Coast je prikazao novi War of the Spark trejler i 16 novih karata.

Za titulu Mythic Invitational šapiona na PAX East, u Bostonu, borilo se 64 igrača podeljenih u 4 grupe. Među njima su bili najtalentovaniji igrači zajedno sa popularnim MTG strimerima i izazivačima. Ovaj prvi digitalni turnir sa novim formatom nije razočarao a titulu najboljeg i 250.000 dolara osvojio je Italijan Andreja Menguči.

Posle prvog dana takmičenja ostalo je 16 igrača, tačno polovina je pripadala Magic Pro League a druga polovina su bili izazivači. Nakon toga za takmičenje trećeg dana su se izborili Andreja Menguči, Pjotr Glogovski, Ondrej Straski i Džejn “Savjz” Mikonen.

Menguči je napredovao od talentovanog pro MTG igrača u veliku zvezdu a sada ima i trofej da potkrepi taj status. Tokom njegovog sjajnog trodnevnog nastupa, izgubio je samo jednu rundu, eliminišući mnoge Hall of Fame članove kao i igrača godine Luisa Salvata.

Moramo primetiti da je produkcija turnira bila na nivou i da je izbor Šin “Day [9]” Plota i Beke Skot (Geek & Sundry) za domaćine odličan marketinški potez u pohodu Wizards of the Coast da sa Magic: The Gathering ARENA zauzmu lidersko mesto u digitalnim kartičnim igrama koje im, kako neki tvrde  i pripada.

Novi War of the Spark trejler i nove karte

Pored prvog u nizu Mythic Invitational turnira tokom 3 dana su i prikazani novi detalji o sledećem setu karata War of the Spark koji izlazi krajem aprila. Trejler je izazvao burne reakcije, jer se do sada spekulisalo ko ce od Planeswalkera umreti, na osnovu gašenja sveće iz prvog trejlera. Nikom nije palo na pamet da je to možda Lilijana Ves. U novom trejleru vidimo zgodnu nekromanserku kako konačno dolazi sebi i kaje se, kako i valja, za sve što je činila. U sudbonosnom trenutku odlučuje da prkosi Bolasu koji je zauzvrat značajno pogledao kao u bolivudskim serijama. Samo ovde taj pogled počinje da prži gospođu Ves. Lilijana jeste jak planeswalker ali nije ni blizu relikvijama poput Nicl Bolasa, Ugina i Sorina. Da li će preživeti, ne znamo. Gorimo od znatiželje! (HAH!)

Među novim prikazanim kartama su i Planeswalker karte Uncommon i Rare kvaliteta koji će imati manje sposobnosti nego Planeswalkeri Mythic kvaliteta, a svi oni će imati sposobnosti koje su manje više statične. Novi set vraća Proliferate mehaniku i donosi novu, nazvanu Amass. Ova mehanika će stvarati zombi armije i imaće dobru sinergiju sa povratničkom mehanikom Proliferate.

Nove karte možete videti na oficijelnom Magic The Gathering sajtu a u nastavku pogledajte novi trejler.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.