Card Games

Najavljen Magic: The Gathering Arena Mythic Invitational turnir vredan milion dolara

Wizards of the Coast je objavio nove informacije o Mythic Invitational turniru, prvom te vrste u novoj Magic: The Gathering Arena eri.

Mythic Invitational turnir će biti održan u okviru PAX East gejmerskog sajma u Bostonu od 28. do 31. marta. Na njemu će učestvovati 64 igrača koji će se takmičiti za deo nagradnog fonda koji iznosi milion dolara. Pobednik će dobiti 250.000 doara, a svaki takmičar će zaraditi minimum 7.500 dolara za učestvovanje.

Na ovom turniru će se po prvi put igrati novi takmičarski format nazvan Duo Standard u kome svaki takmičar donosi dva špila na meč. Ovi dekovi i dalje treba da ispunjavaju turnirske MTG standarde ali nema drugih limitacija. Ako žele, igrači mogu prineti čak i dva identična špila.  U prvoj partiji nasumično će se odrediti koji špil od ta dva igrači igraju. U drugoj partiji igrači koriste špilove koji nisu igrani u prvoj partiji. U trećoj partiji, ako bude potrebna, svaki igrač bira koji špil želi da koristi a zatim se nasumično određuje ko igra prvi.

Na zvaničnom sajtu je objavljena lista 54 pozvana igrača a MTG;Arena igrači se mogu takmičiti za mesto na ovom turniru osvajajući jedno od top osam mesta na Mythic Constructed rang listi za februar. Finalna lista kvalifikovanih igača biće objavljena 4. marta.

Biće zanimljivo gledati ovaj prvi turnir u novoj Mythic Championship seriji, koja je naslednik Pro Tour serije i ispratiti zainteresovanost twitch publike za najpoznatiju TCG igru, sada u digitalnom formatu. Prenos će biti obezbeđen na oficijelnom MTG Twitch kanalu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.