Boardgames

Nedeljne vesti 25.1. – 1.2.2019

Kao što smo rekli prošle nedelje – lavina najava novih društvenih igara je krenula, a izdavači ne planiraju da se zaustave ni prvog vikenda februara.

Tako smo saznali šta sledeće sprema dizajner Pandemica, da Bargain Quest dobija gomilu ekspanzija, ali i da AEG pomaže u izdavanju jedne velike kutije. U stvari, podosta velikih kutija je najavljeno ove nedelje, tako da nećemo dalje razglabati i prelazimo na vesti:

Bargain Quest The Black Market, Chaotic Goods, Solo Mode

Bargain Quest The Black Market, Chaotic Goods, Solo Mode

Neočekivani hit Bargain Quest dobija čak tri ekspanzije. Renegade Game Studios će svoju igru cenkanja na fantazijskoj pijaci prvo proširiti velikom ekspanzijom Bargain Quest: The Black Market u kojoj ćemo videti šta se zaista prodaje ispod tezge. Ova ekspanzija dolazi sa dve nove table, novim mehanikama, kao i brojnim kartama koje predstavljaju vaše mušterije, zaposlene i čudovišta. Za ljubitelje solo igranje stiže ekspanzija Solo Mode, koja dodaje i Competitor karte koje možete dodati u vaše multiplayer partije. Na kraju, Chaotic Goods unosi malo haosa u igru sa novim herojima i zaposlenima. Sve ovo stiže u prodavnice tokom maja.

Century: A New World

Century: A New World

Treće poglavlje planirane Century prikazano je upravo na sajmu igračaka u Nirnbergu. Century: A New World poslaće igrače na američki kontinent početkom 16. veka, gde će istraživati nova prostranstva, trgovati sa lokalnim stanovništvom i pokušati da prežive u divljini. Igra će imati worker placement mehanike, a moći će da se kombinuje sa prethodnim Century igrama. Plan B Games će igru pusitti u prodaju tokom Origins sajma u junu.

ERA

ERA

Met Likok, kreator kultne igre Pandemic, najavio je Era: Medieval Age. Igra je duhovni naslednik njegove ranije igre Roll Through the Ages, pa ćemo ponovo rolati kockice koje ovoga put predstavljaju različite društvene staleže srednjovekovnog društva i tako grade trodimenzionalne zgrade na tabli. Era: Medieval Age se očekuje na ovogodišnjem Gen Conu u izdanju Eggertspiele, a biće prva u nizu Likokovih roll-and-build igara.

Black Angel

Black Angel

Sci-fi doza za ovu nedelju dolazi u vidu Black Angel, igre koja predstavlja prvo interegalaktičko putovanje ljudske rase u potrazi za novim domom. Naslovni svemirski brodić potpuno vodi AI, tj. igrači, a sleteće na vanzemaljsku planetu gde će morati da pripremi teren za dolazak ljudi. Igra koristi istu mehaniku rolanja kockica kao Troyes, a za fantastične ilustracije bio je zadužen Ian O’Tul (Lisboa, Escape Plan). Black Angel izlazi kasnije ove godine u izdanju Pearl Games.

Quartermaster General WW2 2ed

Quartermaster General WW2 2ed

Drugo izanje Quartermaster General našlo je izdavača. Ares Games će ovu apstraktnu simulaciju Drugog svetskog rata objaviti tokom 2019. godine, a sa novim izdanje dolazi veliki redizajn kako bi se olakšalo igranje i popravio balans. Tu je i novi grafički dizajn, a iz Aresa najavljuju da je ovo tek početak saradnje sa Griggling Games i da očekujemo još igara koje je Ian Brodi dizajnirao.

Istanbul Bix Box

Istanbul Bix Box

A ako ste odlagali kupovinu Rudiger Dornovog hita Istanbul, ili samo želeli da sve imate na jednom mestu, u martu vas očekuje Big Box izdanje ove igre. Kutija tako na jednom mestu objedinjuje osnovnu igru i dve ekspanzije, Mocha & Baksheesh i Letters & Seals, a sve to zajedno bi trebalo da košta oko 70 evra. AEG će objaviti Istanbul Big Box sredinom marta. Za više o ovoj igri pogledajte našu recenziju digitalnog izdanja Istanbul.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.