Boardgames

Clue: Dungeons & Dragons donosi misteriju pred Baldurovu Kapiju

Varvarin u biblioteci sa mačem? Novi Clue nije tako jednostavan.

Grupa avanturista je otkrila da je Infernal Puzzle Box ukradena. Da stvari budu još gore, jedan od njih je ubijen i zamenjen slugom demona Zariela, čiji je zadatak da se dočepa paklene kutije. Ne samo da je ekipa oslabljena u startu, već ne sme verovati dojučerašnjim prijateljima, braći i kumovima, jer jedan od njih želi da im život bude pakao.

Clue: Dungeons & Dragons

Clue: Dungeons & Dragons

Ovo je ukratko prikaz nove igre izdavača The Op Games koja je zanimljiva mešavina trenutno aktuelne Dungeons & Dragons avanture Descent into Avernus i klasične društvene igre Clue koju svi znamo i volimo. U ovoj verziji, umesto generala, batlera i ostalih se pojavljuju prepoznatljivi likovi iz Baldur’s Gate grada, kao što su Minsk i Lulu. A, umesto velike rezidencije pune tajnih prolaza, igrači će istraživati podzemlje Baldur’s Gatea direktno iz podruma Low Lantern Tavern i dokova na putu ka Undercellar i Dungeon of the Dead.

Clue društvenu igru je kreirao Entoni Prat 1949. godine a 2017. godine uvršten u Toy Hall of Fame i nedavno je doživeo renoviranje jedne prostorije.

Igra dolazi sa kolor tablom, metalnim oružjima i sjajno ilustrovanim kartama. Igra je zamišljena za do 6 igrača i već je u prodaji.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.