Boardgames

Blizzard i Asmodee prave Small World u Warcraft svetu

This slideshow requires JavaScript.

Warcraft će se uskoro vratiti na naše stolove kao društvena igra.

Na nedavno održanom Blizzconu, fešti za ljubitelje Blizzard igara, izdavač je najavio da sarađuje sa Asmodee kako bi spojio dva sveta u jedan. Da budemo precizniji, društvena igra Small World će dobiti novo izdanje sa motivima iz (i dalje izuzetno popularne) MMORPG igre World of Warcraft.

Iskreno, zvuči kao dobar spoj, jer je i originalna društvena igra imala fantazijsku tematiku, tako da Warcraftovi orkovi, vilenjaci, patuljci i ostali neće previše odskakati. WoW i inače izgleda “kao crtać”, ali su ilustracije za ovu igru pomerene korak dalje ka šarenišu i stilu koji znamo iz Small World. Nažalost, specifičnosti ove verzije nisu otkrivene, tako da ćemo morati da čekamo još koji mesec da bismo dobili neke konkretnije informacije o tome kako funkcionišu rase i njihove sposobnosti. Tabla je, barem po prikazanom, znatno manja nego u originalnoj društvenoj igri, što sugeriše da se sa ovim proizvodom cilja publika koja tek ulazi u hobi. Svakako ostaje da vidimo, naročito jer je naglašeno da je u pitanju nedovršena verzija.

Igra bi trebalo da se u prodaji tokom proleća 2020. godine. Mi se samo nadamo da će Blizzard i Asmodee odlučiti da je krste kao Small World of Warcraft, bilo šta drugo ne bi imalo smisla.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.