Boardgames

Nedeljne vesti 18.1. – 25.1.2019

Osim što smo ponovo zatrpani snegom i iznenađeni jednako kao putari, nastavlja da nas zatrpava lavina vesti i najava izdavača društvenih igara. Dve velike igre dobijaju proširenja, od kojih će nas jedno provesti kroz krizu srednjih godina, a drugo kroz krizu spasavanja sveta od kineskog čarobnjaka. Tu su i nove graditeljske igre koje će nas provesti od hladnog severa, preko toplih Kariba, pa do Danske. A tu je i ponešto za fajtere.

Pogledajte u nastavku koje društvene igre su najavljene protekle nedelje.

Tuki

Tuki

Next Move Games je najavio još jednu vizuelno upečatljivu igru sa velikim plastičnim komponentama. Ovoga puta ćemo slagati tetrisolike oblike u visinu, a igra Tuki je inspirisana unitskom kulturom i mitologijom. Igrači će tako graditi inukšuke, svojevrsne spomenike/obeležja/skulpture naroda arktičkog regiona Severne Amerike koji predstavljaju životinje. Tuki će premijerno biti prikazan na Origins Game Fair u junu ove godine.

Puerto Rico Expansions 1 & 2

Puerto Rico Expansions 1 & 2

Rio Grande Games je najavio dve ekspanzije za Puerto Rico, koje bi trebale da se pojave u aprilu. Prva ekspanzija će doneti 12 novih zgrada koje će proširiti opcije za igrače. Ova ekspanzija će takođe doneti i više opcija za poentiranje na kraju igre. Druga ekspanzija će dodati 7 malih građevina i jednu veliku. One će predstavljati nove načine proizvodnje i naravno, poentiranja na kraju.

Copenhagen

Copenhagen

Uskoro ćemo moći da sređujemo fasade Kopenhagena! Queen Games je najavio istoimenu igru, Copenhagen, koju su dizajnirali Asger Harding Granerud (Flamme Rouge) i Daniel Skjold Pedersen (Gold Fever). U ovoj igri, 2 do 4 igrača će skupljati raznorazne oblike prozora, kao Tetris, i sređivati fasadu svoje zgrade. Što više prozora to više poena. Jednostavno i igra se oko 40 minuta. Za sada ne znamo da li će igra biti spremna za Ninberg krajem januara ili će biti prikazan samo prototip. U svakom slučaju Copenhagen izlazi u 2019. godini.

Bushido

BushidoIz Gray Fox Games stiže nam šibačka igra za dva igrača – Bushido. Pedro P Mendoza je radio dizajn igre u kojoj su dva igrača spremna na borbu do oplavljenja. Ova igra koristi i karte i kockice da bi prikazala, prvo, treniranje sa određenim oružjem a zatim draftovanje tehnika koje su im potrebne za ponižavanje protivnika. Najavljena je i ekspanzija Bushido: Rising Rage koja će doneti i mržnju kao dodatnu kockicu pored novih tehnika i oružja. Izlazak ove igre se očekuje u prvom kvartalu ove godine.

Big Trouble in Little China: Legacy of Lo Pan

Big Trouble in Little China: Legacy of Lo Pan

Vreme je da ponovo obučemo ”siledžijke” i imitiramo Kurta Rasela, jer Big Trouble on Little China dobija prvu ekspanziju. Legacy of Lo Pan donosi novu kampanju, ali takođe podiže broj igrača sa četiri na šest. Priča se nastavlja na finale kultnog filma, a kroz knjigu scenarija na 40 strana ćete imati priliku da svoju družinu vodite nazad kroz vreme, otključavate nove moći i pobedite mlađeg (i moćnijeg) Lo Pana. Među novim komponentama se nalazi i Six Demon Bag, promotivna torbica sa demonskim verzijama likova koju je do sada bilo moguće nabaviti samo na sajmovima. Everything Epic ovu ekspanziju objavljuje tokom proleća.

Midlife Crisis

Midlife Crisis

Našli ste ljubav svog života, imati bogatu svadbu na koju je došla vaskolika rodbina, možda ste ostavili i potomstvo, a sada je vreme da ”odlepite pod stare dane” u drugom pubertetu poznatijem kao klimaks. Fog of Love: Midlife Crisis je nastavak romantične komedije od igre iz Hush hush Projects koji će vaš par provesti kroz jednu krizu srednjih godina, a nagoveštava se i da bi broj igrača mogao da se poveća sa 2 na 4. Igra će biti prvi put prikazana u aprilu na sajmu Fastaval u Danskoj, a za sada nije otkriveno da li će biti nezavisna ili će zahtevati da imate osnovni Fog of Love.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.