Articles

KeyForge, The Mind i Spirit Island među nominovanima za francuski As d’Or 2019

Francuska najprestižnija nagrada u industriji društvenih igara, As d’Or, je objavila nominacije za 2019. godinu.

Francuski odgovor nemačkoj Spiel des Jahres (SDJ) nagradi, “Zlatni As” u slobodnom prevodu, takođe ima tri kategorije. U ovim kategorijama lovorikama se kite igra godine, dečja igra godine i ekspertska igra. Evo liste svih nominovanih:

As d’Or-Jeu de l’Année (Igra godine)

As d’Or-Jeu de l’Année (Igra za decu)

As d’Or-Jeu de l’Année (Igra za eksperte)

Za glavnu nagradu nominovani su brojački socijalni eksperiment The Mind, koji je takođe bio nominovan za SdJ zajedno sa party igrom Shadows: Amsterdam. Pored njih nominovani su i Solenia i bleferska igra Treasure Island bazirana na književnom klasiku.

U ekspertskoj kategoriji, nova igra Ričarda Garfilda sa jedinstvenim špilovima, Keyforge: Call of the Archons, predvodi ekipu. A ekipa je jaka jer su tu i kooperativni Spirit Island i inovativna detektivska misterija poterana aplikacijom, Detective: A Modern Crime Board Game.

Dečje igre čine treću kategoriju a u njoj su emotivno-istraživačka igra sa kockicama The Color Monster, memorijska Where’s Mr. Wolf?, Zombie Kidz Evolution, takozvana prva Legacy igra za decu, i Who Did It?, kartična igra o otkrivanju ljubimca koji se ukakio.

Dobitnici nagrada u sve tri kategorije će biti objavljeni 21. februara, nultog dana godišnjeg Festival International des Jeux 2019, u Kanu. Prošlogodišnji laureat je Azul u izdanju Plan B Games. Za ekspert igru godine proglašen je Terraforming Mars u izdanju Fryx Games, dok je zlatnu nagradu za najbolju dečju igru godine ponela igra Outfoxed! u izdanju Games Factory.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.