Card Games

Novi Horizonti za stari dobri Magic: The Gathering Modern format

Wizards of The Coast su na svom Twitch kanalu  najavili nove edicije karata za Magic: The Gathering Modern format pod nazivom Modern Horizons.

Posle objave da je Ultimate Masters poslednja edicija karata Modern Masters serije, svi smo nestrpljivo čekali šta će nam ponuditi kao zamenu.  Dobili smo novo ime ali i novi način razvoja starog formata.

Za razliku od Modern Masters edicije koje su bile samo reprinti starijih karata, u Modern Horizons ediciji će se naći potpuno nove karte i karte sa starijih formata koje nisu bile dostupne na modernu. Planirano je da ova edicija sadrži 254 karate koje će biti legalne na svim večnim formatima – modern, legacy i vintage. Na ovaj način Wizards of the Coast ubacuje nove karte koje će uticati na modern špilove bez straha da će biti prejake za standard.

Za sada su otkrivene samo dve karte:

Pre-Release draftovi su zakazani za 8. i 9. jun a od 14. juna će nove karte biti legalne za igranje na constructed turnirima. Modern Horizons limited će se igrati na tri Grand Prija u junu 2019. godine: Kopenhagen, Vašington i Sijetl.

Edicija Modern Horizons neće imati podršku na MTG Areni ali će biti dostupna na MTGO već od 13. juna. Cena bustera će biti 6.99 dolara koliko su koštali i busteri iz Modern Masters edicija, pa se očekuje približna cena i papirnih bustera.

Ovo je dobro proračunat i logičan korak Wizards of the Coast ka razvoju modern formata a i pokazatelj da izdavač, iako fokusiran na MTG Arenu, neće prestati da ulaže u papirni MTG, MTGO i stare formate koji im i dalje donose veliku zaradu.

Autor: Javorko Petričević

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.