Boardgames

Nove društvene igre 6.09.2019: Paviljoni, tornjevi i frka na ostrvima

Razmišljali smo dosta da li da ovonedeljne vesti počnemo kao sastav “kako sam proveo letnji raspust”. Umesto toga, samo ćemo se obradovati što se više ne topimo kao sladoled dok prelistavamo nove društvene igre.

A najavljeno je svašta – novi Azul kvadratne pločice pretvara u rombove, Ankama sprema porodičnu igru, a Capstone ponovo sprema tešku mozgalicu.

Azul: Summer Pavilion

Azul: Summer Pavilion

Treća igra u Azul seriji Majkla Kislinga imaće za temu letnje paviljone. Kao i njeni prethodnici, Azul i Azul: Stained Glass of Sintra, u Azul: Summer Pavilion igrači će biti pred zadatkom da konstruišu obrasce koristeći pločice koje su prikupili kroz draft. Ovog puta ćemo dekorisati letnji paviljon Kralja Manuala, koji je podignut u čast portugalske kraljevske porodice. U ovom izdanju pločice će biti izduženog dijamantskog oblika a sistem bodovanja je takođe prilagođen da odražava skupljanje novih setova i kreiranje obrazaca. Ilustracije je radio Kris Kuiliams koji je takođe radio na originalnoj igri. Next Move Games planira da premijerno prikaže Azul: Summer Pavilion na predstojećem Essen Spiel 2019 sajmu. U slobodnoj prodaji će se naći u decembru ove godine.

Treasure of Cibola

Treasure of Cibola

Ankama Board Games je najavila Treasures of Cibola. Ovo je porodična igra koja traje oko 15 minuta za 2 do 4 igrača. Igru je dizajnirao Romarik Galonie. U ovoj igri istraživaćemo drevne hramove kroz mehaniku klađenja protiv drugih igrača i njihovih istraživačkih timova. Što više istražujemo hram on sve više postaje nestabilan tako da treba izabrati pravi momenat za bežaniju sa blagom. Igra stiže u prodavnice tokom oktobra.

Double Rumble

Double Rumble

IELLO je spremio laganu kooperativnu tabačinu za dva igrača. Ono što će vam biti potrebno je 8Bit Box igra da bi ste joj pridodali Double Rumble. U bliskoj budućnosti zbog velike zagađenosti sveta oko nas došlo je do eksplozije kriminala i čudnih mutacija. No tu su mladi heroji koji će da srede stvari i očiste grad od siledžija, tapkaroša i šibicara! Igrači če sarađivati i deliti zauške protivnicima dok u sebi sakupljaju bes koji će iskoristiti na specijalne protivnike koji ih popreko pogledaju. Igra traje 4 runde i svaki nivo je sve bizarniji. Ako vam se ovo sviđa potražite Double Rumble za 8BitBox koji je već dostupan u prodavnicama.

Cooper Island

Cooper Island

Frosted Games u saradnji sa Capstone games sprema Cooper Island. Ovo je kompleksna strateška igra nastala u glavi Andreasa “ode” Olendala (La Granja). U ovoj igri za 2 do 4 igrača takmičićemo se u istraživanju i kolonizovanju ostrva po atlantskoj peninsuli. Igrači imaju 2 broda i radnika dok spuštaju pejzažne pločice po njihovom ostrvu i skupljaju resurse. Igra uz svoju kompleksnost donosi i jedinstven sistem bodovanja. Cooper Island će imati svoju premijeru na Essen Spiel 2019 sajmu.

One Night Ultimate Bonus Roles

One Night Ultimate Bonus Roles

Bezier Games je najavio dodatne uloge za njihovu liniju One Night igara. Naime, One Night Ultimate Bonus Roles je kompilacija svih dodatnih uloga i artifakta koje ste prethodno mogli da nabavite u One Night Ultimate Bonus Pack 1-4. Uloge koje se nalaze u ovom paketu koji ih skuplja sve na gomilu možete koristiti u bilo kojoj od pet objavljenih One Night Ultimate igara. To uključuje i One Night Ultimate Werewolf. Uloge su Aura Seer, Cursed, Prince, Apprentice Tanner, Beholder, Thing (That Goes Bump In The Night), Squire, Body Snatcher, Empath, Nostradamus, Family Man, Windy Wendy, Defender-er, The Sponge, Ricochet Rhino i Innocent Bystander. Ovaj paket očekujte u prodavnicama u oktobru. Odmah zatim stiže i najavljeni One Night Ultimate Super Villains.

Paris: New Eden

Paris: New Eden

Da li Pariz novi raj na zemlji? Za neke jeste a ostale će ubediti Matagot sa novim naslovom Paris: New Eden. U ovoj post-apokaliptičnoj društvenoj igri grad je bukvalno postao urbana džungla dok vegetacija buja i proždire beton. Igrači će skupljati ekipu i udruživati preživele da bi probali da preuzmu francuski glavni grad od vegetacije. Kao glavne mehanike se navode kockice za prikupljanje raznih tipova preživelih ljudi i smene godišnjih doba koja utiču na ponašanje vegetacije. Premijera igre će biti na Essen Spiel 2019 sajmu a odmah zatim će stići i u prodavnice.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.