Boardgames

Nedeljne vesti 15.6. – 22.6.2018

Leto je i zvanično počelo na našim kalendarima, pa, dok sunce koje prejako sija napolju, mi možemo uz hladan sokić da pregledamo šta su nam izdavači društvenih igara najavili u proteklih nedelju dana.

A ove nedelje je pravo letnje šarenilo, sa puno igara koje bismo poneli na letovanje, ali i sa nekako ”letnjim” temama. Od braće rančera, preko super negativaca da kontriraju super herojima u bioskopima, pa do raznih spravica i drangulija, ovo su najzanimljive igre vesti iz sveta društvenih igara.

Brothers

Tokom jula nam stiže rivalstvo u rančerskoj familiji. Brothers je nova igra izdavača Ankhama koju je dizajnirao Kristofer Bolinger (Earth Reborn, Dungeon Twister). Ovo je igra za dva ili četiri igrača koji su u ulozi pastira koji brinu o svojim stadima na porodičnom imanju. Stada su narasla a zemlje nema dovoljno te se braća dovijaju da obezbede dovoljno ispaše za baš njihovo stado. Dokupljivanje zemljišta ili finansiranje od strane države ne dolazi u obzir.

Gizmos

CMON je najavio nov naslov Gizmos koji je dizajnirao Fil Voker Harding (Sushi Go!, Imothep, Cacao). Igrači su u ulozi takmičara na velikom naučnom sajmu gde pod priotiskom stvaraju svoja nova tehnička čuda iliti gizmoe. Skupljajući četiri energije iz dispenzera takmičari će konstruisati svoje mašinerije, proizvoditi lančane reakcije i uglavnom izgledati zanimljivo dok to rade.

The Mind

Ako do sada niste čuli o maloj nemačkoj igri na sajmovima ili u vestima, ne brinite tu smo mi. The Mind, u izdanju Pandasaurus Games,  je mala kartična igra u kojoj igrači pokušavaju da odigraju set karata pravilnim redom. Zabranjena je komunikacija između igrača sem na način kako odrede karte. Posle turneje po sajmovima The Mind, koji je nominovan za Spiel des Jahres 2018,  je premijerno pušten u prodaju na Origins sajmu ove godine. Nemačko izdanje je već u prodaji dok se engleska verzija očekuje u prodavnicama tokom jula.

Santa Maria: American Kingdoms

Iz Aporta Games su najavili prvu ekspanziju za igru Santa Maria. American Kingdoms će ovu euro igru razvijanja kolonija i postavljanja kockica na tablu proširiti modulima koji, između ostalog, uvode mogućnost da jedan igrač ima malo drugačije moći od ostalih, kao specijalista za kakao. Tu su naravno i nove zgrade, pločice i likovi, a očekuje se da Santa Maria: American Kingdoms bude predstavljena na Essen Spiel u oktobru ove godine.

One Night Ultimate Super Villains

Serijal One Night igara iz Bezier Games nazaustavljivo raste. Nakon vukodlaka, vampira, vanzemaljaca i šalterskih službenika, sada ćemo biti negativci iz superherojski stripova. One Night Ultimate Super Villains će igračima dati tajne uloge heroja ili negativaca u već poznatim mehanikama. Igra će moći da se kombinuje sa svim dosadašnjim One Night naslovima, a lansiraće se na Kickstarteru 30. juna.

Dungeons & Dragons: Rock Paper Wizard – Fistful of Monsters

Za šaku čudovišta i mnogo karata će se pobrinuti WizKids, koji su najavili ekspaziju za Dungeons & Dragons: Rock Paper Wizard. Kartaška igra će u Fistful of Monsters dobiti neka legendarna D&D stvorenja poput Beholdera i Mimica (prokleti kovčezi!) kako biste omeli protivničke čarobnjake, ali i nove magične predmete koje možete kombinovati sa magijama. Sve ukupno 12 novih čudovišta i još nekoliko sitnica dolaze u oktobru.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.