Boardgames

IELLO najavio arkadnu društvenu igru 8Bit Box

8Bit Box – Pixoid

Ako spadate među generacije koje se (sa suzom u okvu) sećaju vremena odlaženja u ”buvare” ili fliperane, novi IELLO projekat bi trebalo da ”držite na radaru”.

IELLO je najavio sistem inspirisan retro video igrama 8Bit Box. Osmišljen kao spoj prvih koraka video igara i mehanika društvene igre, 8Bit Box igre bi trebalo da simuliraju igranje multiplayer video igara u pomenutim fliperanama, gde se 3 do 6 igrača igra na istom ekranu. U ovom slučaju, ekran je tabla.

Osnova 8Bit Box seta će biti kutija u kojoj su ”kontroleri” za svih šest igrača, kao i komplet specijalno dizajniranih kockica. Pored toga će se naći i tri table koje predstavljaju ekrane video igara Pixoid (Pac-Man), Stadium (atletika) i Outspeed (futurističke trke). Zajedničko za sve ove igre u osnovnoj kutiji je da će se igrati istim komponentama – kartonski kontroleri služe za programiranje akcija, koje onda igrači izvršavaju istovremeno na tabli. Tako, na primer, u Pixoid svi igrači jure jednog koji pokušava da sakupi što više poena.

8Bit Box izlazi ove godine na Essen Spiel sajmu, a IELLO navodi da ima u planu ekspanzije koje će doneti još različitih žanrova video igara na ovu ”konzolu”.

Categories: Boardgames, News, Serbian

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.