Boardgames

Nedeljne vesti 22.6. – 29.6.2018

Izgleda smo prošle nedelje malo prenaglili kada smo se poradovali letu. Umesto da pričamo kako se hladimo sokićem, napolju ptice cvrkuću i sunce previše sija, ”uživali” smo u danima koji više podsećaju na jesen. Ali, dobro, to što je kiša napolju samo znači da ćemo se više družiti sa igrama koje smo nabavili u proteklom periodu.

I dok se neko možda sprema za letovanje, nama je stiglo nekoliko velikih najava iz sveta društvenih igara, od nove Terraforming Mars ekspanzije, do svemirskih kauboja i ekspedicija u Papui.

Terraforming Mars: Colonies

Terraforming Mars: Colonies

Mars zahteva ponovno sređivanje, kaže Stronghold Games. Ovog puta potrebna je nova radna snaga. Četvrta ekspanzija za popularni Terraforming Mars dolazi ovog oktobra i zove se Colonies. Igrači će stvarati svemirske stanice oko planeta i njenih satelita u potrazi za novim resursima. Nisu svi meseci pogodni za teraformiranje ali će stvaranje kolonija na istim poboljšati prihode i resurse koji su potrebni za ultimativni cilj – teraformiranje Marsa.

Cowboy Bebop: Boardgame Boogie

Cowboy Bebop: Boardgame Boogie

Da ništa u pop kulturi nije sveto dokazuje nam Jasco Games koji priprema još jedan licencirani naslov za septembar posle uspešne kampanje za Street Fighter II društvenu igru. Kultna anime serija iz vremena pre nego što su dospele u mejnstrim, Cowboy Bebop, dobija svoje stono izdanje. Ovu kooperativnu igru su dizajnirali Džoš Dersken i Tomas M. Gofton. Igrači će biti u ulozi Spajka, Fej i ostalih članova ekipe svemirskog broda Bibop i putovaće solarnim sistemom, loviti ucenjene glave, rešavati svakodnevne probleme i suočavati se sa svojim gresima iz prošlosti. Sve to zvuči jako lepo, ali svi znamo kako stoje stvari sa licenciranim igrama.

Mesozooic

MesozooicDinosaurusi su ponovo u modi. I parkovi za dinosauruse. Z-Man Games nas u novom naslovu, Mesozooic, stavlja u ulogu menadžera jednog takvog parka. Brinućemo o izgledu, broju atrakcija i hrani, pardon posetiocima. Ima nešto u ljudima što nas tera da pomislimo da je postojanje jednog takvog parka odlična ideja. Ruku na srce, igra je mnogo optimističniji pogled na zadatu formulu jer neće biti provala i neplaniranih hranjenja. Igrači će stvarati svoj utopijski park kombinacijom draftovanja karata i rešavanja zagonetki u realnom vremenu. Datum izlaska ove igre još nije poznat.

Sun Moon

Sun MoonSebastien Dujardin, jedan od tvoraca igre Troyes, nakon nekoliko godina pauze najavio je novu društvenu igru. Sun Moon (ne treba mešati sa Moon Moon) igračima daje zadatak putovanja po svetu koji je večno zaglavljen između dana i noći, kako bi na obe hemisfere doneli namirnice i ostale resurse stanovnicima. Igru izdaje Pearl Games a stiže ove jeseni tokom Essen Spiel sajma.

Papua

Papua

Među brojnim izdanjima koje Devir Games sprema za kraj godine, pažnju nam je privukla igra Papua, istraživačka igra smeštena na Papuu Novu Gvineju u sred 19. veka. Igrači će voditi ekspediciju u pomenutu zemlju i, uz pomoć svojih naučnika, pokušati da nađu najzanimljivije lokalitete i steknu svetsku slavu (u igri samo). Borba za prestiž počinje na zimu 2018. godine.

A ako vam se nije smučio Negan u TV seriji Walking Dead, gospodin sa bejzbol palicom dobija svoju društvenu igru. The Walking Dead: Here’s Negan je polu-kooperativna društvena igra inspirisana istoimenom grafičkom novelom, a stiže u izdanju Mantic Games. Igrači će biti u ulozi Neganovih poručnika, sa zadatkom da očiste obližnje utočište, takmičeći se u umlaćivanju zombija i pritom zajedno braneći Negana od gladnih nemrtvih. Igra će se u prodaji naći u novembru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.