Articles

2018 Solitaire Print and Play takmičenje

Dizajneri društvenih igara, ovog leta imate priliku da se dokažete u pravljenju igara za jednog igrača.

Članovi Board Game Geek sajta su i ove godine organizovali Solitaire Print and Play Contest, osmo po redu takmičenje u dizajniranju solo društvenih igara. Igranje društvenih igara u varijanti ”sam protiv sebe” sve je popularnije i viđali smo već igre poput SUPERHOT gde je to glavni sadržaj, tako da je ovo BGG takmičenje svake godine sve masovnije, sa odličnim idejama koje novi dizajneri postavljaju na sajt.

Pravila takmičenja nisu naročito obimna – jedini uslov za učestvovanje je da igra nije već bila objavljena negde i da ne učestvuje u nekom drugom BGG takmičenju paralelno sa ovim. Naravno, naglasak na solo igranje je velik, ali igra sme da ima i opcioni kooperativni ili multiplayer mod. Sem toga, sve je na dizajnerima, pa su prihvatljive i kartaške i velike stone igre dokle god su svi fajlovi spremni za štampanje na A4 papirima. Novina ove godine je takmičenje igara u drugom izdanju, tj. igara koje su bile na prethodnim takmičenjima, ali će one moći da učestvuju samo u sporednim kategorijama.

Nagrade za najbolje igre su BGG bedževi i BGG zlatnici (valuta sajta za pimpovanje profila). Rok za slanje igara je 28. avgust, dok se glasanje otvara 18. septembra. Više detalja možete naći na zvaničnoj temi na BGG forumu.

1 reply »

  1. Cak i ako niste dizajneri, a odigrate ponekad neku solo Print and Play igru, svakako posetite ovogodisnje takmicenje. Nekoliko naslova se vec opasno izdvaja, kao sto su Guildhaven City (superherojska igra bazirana na mehanici Gloomhaven-a a prezentovana u formi stripa), Battle Drill – ratna igra sa kaunterima iz drugog svetskog rata, Lost Artefact – autorsko vidjenje mehanike iz Lost Expedition, a tu su i radovi srpskih dizajnera – igre Geographical Society Dragoslava Obucinskog i Evolution Island Aleksandra Saranca. Mnogo toga vrednog igranja.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.