Boardgames

Amazon Alexa sada zna da igra Ticket to Ride

Alexa Ticket To Ride

“Aleksa, daj da raspalimo jedan Ticket to Ride” će, ukoliko u domu imate ovaj pametni zvučnik, biti rečenica koju možete da dodate u svoj vokabular.

Days of Wonder je objavio vest da Amazonovi Alexa uređaji od sada mogu da vas nauče da igrate Ticket to Ride, ali i da vam budu saigrač za stolom. Ovo je potpuno besplatna “veština” koja se za sada može preuzeti u Americi, Britaniji i Francuskoj, a podržani su engleski i francuski jezik.

Nakon što glasovnom komandom probudite Alexu, ista će vas provesti kroz postavljanje igre na sto, kao i sva pravila koja bi trebalo da znate kada igrate ovu popularnu društvenu igru. Već samo eliminisanje potrebe za čitanjem pravila je sjajna stvar (iako je ova društvena igra veoma lagana igra sa pravilima na tri strane), ali aplikacija može mnogo više. Naime, ako odaberete da Alexu uključite u celu partiju, ista može da prati koje rute je koji igrač zauzeo, kao i na kraju da proveri da li ste uspeli da povežete svoje rute. Takođe je moguće praćenje rezultata i, uz određene komande, pozivati razne statuse tokom igre.

Ipak, najzanimljivija “domaćinska” funkcija je da Alexa učestvuje kao još jedan igrač. Za sada, Alexa zna da igra originalni Ticket to Ride i Ticket to Ride: Europe. Na kraju, za upotpunjavanje atmosfere puštaće vam muziku koja će se menjati u zavisnosti od toga koju regiju posećujete na mapi. Evo i kako izgledati igrati društvene igre sa Alexom:

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.