Boardgames

Nove društvene igre 15.11.2019: Veličanstveni cirkus, Marko Polo i novi stari Azul su u gradu

Novembar je vreme kada kao iz mitraljeza ispaljujemo nove vesti. Većina njih je sa Essen Spiel 2019 sajma a ima i onih drugih, super svežih. Naravno, to je zato što se bliži sezona slava kao i novih godina ovih i onih. Ove nedelje čitajte o novom starom Azulu, The Magnificent igri vođenja cirkusa, Marku polu koji se vraća sa osvetom, novom Hanabi izdanju kao i igri koja će nam reći šta se stvarno dešava u Černobilu. Sve ovo i još ponešto u nastavku! Uživajte!

Azul: Crystal Mosaic

Azul: Crystal Mosaic

Azul je fantastična igra i jedna od najboljih apstraktnih slagalica koje smo ikada igrali. Ali, ima jedan mali problem – pločice jako lako skliznu sa table ako neko drmne sto. Next Move Games je to odlučio da popravi sa Azul: Crystal Mosaic, prvom ekspanzijom za originalnu igru. U kutiji ćete naći plastične šablone koji će držati pločice na mestu, ali i novi komplet dvostranih tabli za dodatni izazov. Ekspanzija će se naći u prodaji tokom aprila 2020. godine, a cena je najavljena da će biti upola niža od osnovne igre. Azul je od nedavno dostupan i na srpskom jeziku.

Marco Polo II: In the Service of the Khan (Essen Spiel 2019)

Marco Polo II: In the Service of the Khan (Essen Spiel 2019)

Hans im Gluck je premijerno na Essen Spiel 2019 sajmu prikazao nezavisni nastavak za The Voyagers of Marco Polo, nazvan Marco Polo II: In the Service of the Khan. Igrači će pratiti stope Marka Pola i stvarati trgovinske centre, sklapati ugovore i pribavljati visoko cenjena dobra i kamile. Nastavak donosi novu mehaniku gilde koja će dati igračima pristup novim rutama na mapi, koje inače nije moguće koristiti. Marco Polo II he igra za 2 do 4 igrača i traje 120 minuta. Igra će u prodavnice stići početkom 2020. godine a za englesko tržište izdavač je Z-Man Games.

Hanabi: Grands Feux

Hanabi: Grands Feux

Posle Hanabi domina, dolazi nam još jedna deluks verzija ove odlične igre. Hanabi: Grands Feux će doneti plastične držače za karte, kvalitetnije tokene i torbicu za nošenje svega na put. Takođe, u kutiji se nalaze i tri mini ekspanzije – 10 džoker karata, nove crne karte i pločice sa bonusima za uspešne vatromete. Cocktail Games će igru objaviti krajem meseca.

The Magnificent

The Magnificent

The Magnificent u izdanju Aporta Games je nova igra dizajnera Santa Marije. Tačnije Eilifa Svensona i Kristijana Amundsen Ostbija. Ova igra ima kockice, asimetrične snage igrača i klovnove. Jer svi smo mi u cirkusu i želimo da narodu prikažemo najlepšu predstavu koju su ikada videli! Igrači će bacati kockice a brojevi će predstavljati snagu jedne od tri akcije koje su im dostupne: gradi, putuj ili nastupaj. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 90 minuta. The Magnificent je premijerno prikazana na Essen Spiel 2019 sajmu a u prodavnicama će se pojaviti početkom 2020. godine.

Zona: The Secret of Chernobyl

Zona: The Secret of Chernobyl

Drug Dijatlov nam nije bio potreban da potvrdimo da je Zona: The Secret of Chernobyl bila vrlo “vruća” igra ove godine na Essen Spiel. Ova igra poljskog izdavača Rebel vodi nas u scenario koji će biti poznat igračima S.T.A.L.K.E.R. igara – boreći se kroz nuklearnu zonu, pokušavaćete da sa glavom na ramenima (i možda kojom rukom/pipkom viška) dođete do misterioznog sarkofaga u srcu nuklearne elektrane. Nakon premijere u Nemačkoj, igra lagano ovih dana stiže na rafove prodavnica širom sveta.

Alhambra Revised Edition

Alhambra Revised Edition

Queen Games je objavio da iduće nedelje izlazi Alhambra: Revised Edition. Originalno izdanje je krunisano Spiel des Jahres nagradom 2003. godine i u međuvremenu je dobilo nekoliko ekspanzija i spinofa. Smeštena u 1278. godini Alhambra je igra konstrukcije palate gde igrači nabavljaju zgrade koje dodaju Alhambri ili palati. Alhambra: Revised Edition će doneti nove ilustracije i dozator za pločice. Ovo je igra za 2 do 6 igrača i traje oko 60 minuta. U prodaji će se naće 22. novembra ove godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.