Boardgames

Games Workshop će nas vratiti u Stari Svet sa Warhammer: The Old World

Games Workshop sprema povratak u stari svet sa Warhammer: The Old World linijom.

Tokom 2015. godine u svetu Warhammera su se desili kataklizmički događaji. Šampion bogova Haosa, Arkaon je uspeo da uništi svet. Tačka.

Njegov poduhvat je doveo do toga da je sve nestalo u praznini Haosa. Ovaj događaj je doveo do rođenja nove igre koju već nekoliko godina imamo na stolovima Warhammer: Age of Sigmar. Games Workshop je srećan jer nova verzija igre, koja je pristupačnija za nove igrače je njihov najprodavaniji artikal.

Kataklizma

Kataklizma

Stariji igrači se sa setom sećaju Warhammer: The Game of Fantasy Battles i mnogi od njih misle da je to bio mnogo bolji i detaljniji sistem borbi fantazijskih armija minijatura na stolu. Britanska kompanija je osetila tu nostalgiju i sprema novi projekat pod imenom Warhammer: The Old World.

Mapa The Old World

Mapa The Old World

Ovo nije neočekivan potez jer kompanijina kompletna digitalna biblioteka se sastoji od pisanija iz Old World sveta. Da ne govorimo o video igrama. Kao što Warhammer 40.000 linija ima svoju istorijsku liniju The Horus Heresy, Warhammer: Age of Sigmar dobija svoju istorijsku lektiru kroz Warhammer: The Old World. Ne očekujte novi sistem u skorije vreme. Games Workshop procenjuje da će nova igra i svet ugledati svetlost dana za dve do tri godine.

Games Workshop je okupio tim koji vredno radi na novom/ starom svetu a za nas igrače ostaje nada da ćemo moći da koristimo stare minijature iz kolekcije koje ponosno skupljaju prašinu na policama.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.