News

Nove RPG igre 31.03.2020: Chaosium objavio otvoreni Basic Roleplaying System

Ove nedelje čitajte o otvorenom sistemu iz Chaosium kuhinje – Basic Roleplaying System. Spremno je i drugo izdanje Geist: The Sin-Eaters u idanju Onyx Publishing. A nakon toga uzmite zakon u svoje ruke sa Judge Dredd & Worlds of 2000 AD RPGom koji nam donosi Modiphius.

Basic Roleplaying System

Basic Roleplaying System

Basic Roleplaying System

Chaosium je objavio da je spremio RPG sistem pod imenom Basic Roleplaying System (BRP) i prateću Open Game Licence (OGL)  za igrače, game mastere i izdavače. Ovo nije samo novi RPG sistem već i platforma za kreiranje novih igara zbog svoje licence. Dizajneri će moći da kreiraju svoje igre koristeći ovaj sistem, bez novčane nadoknade i bez restrikcija izdavača. Basic Roleplaying System, koji pokreće Call of Cthulhu, RuneQuest i SuperWorldi, bazira se na veštinama i procentualnom sistemu (2d10) koji ste videli u mnogim igrama. Basic Roleplaying Quickstart Edition je besplatan na DriveThruRPG i daće vam uvid u ovaj sistem. Basic Roleplaying System knjigu možete naručiti na Chaosiumovom sajtu kao i na DriveThruRPG ako želite PDF izdanje.

Geist: The Sin-Eaters Second Edition

Geist: The Sin-Eaters Second Edition

Geist: The Sin-Eaters Second Edition

Onyx Path Publishing je objavio drugo izdanje Geist: The Sin-Eaters RPGa. Ova igra je smeštena u World of Darkness te znate otprilike šta da očekujete. U knjizi se nalazi sve što je potrebno za igranje duha, onog koji jede grehove, u Chronicless of Darkness svetu. Tu su i pravila za velike organizacije, kultove i političke stranke. Uključeni su i dodatni arhitipovi, pravila za breme i specijalne moći duhova. Opisan jepodzemni svet i njegovi stanovnici, poput Kerberoia i Chthoniana. Geist: The Sin-Eaters Quickstart je pravo mesto da započnete istraživanje ovog naslova i možete ga besplatno skinuti na DriveThruRPG sajtu. Na istom mestu možete nabaviti i kompletno izdanje koje je u kratkom roku pokupilo samo dobre ocene.

Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD

Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD

Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD

Ah…Mega-City 1. Uvek izvor dobre zabave. Modiphius je odlučio da podeli tu zabavu sa nama i objavio je Judge Dredd RPG. Pozvani smo da delimo pravdu kao kompletan pravosudni sistem otelotvoren u uličnim sudijama ili da te iste sudije držimo podalje od našeg lukrativnog nedozvoljenog biznisa po izboru. A ima ih mnogo. Svet 2000 AD, najstarijeg britanskog naučnofantastičnog strip nedeljnika, koji je inspirisao svetove poput Warhammer 40.000 i mnoge druge je prepun avantura. Sem sudija možete biti mutirani lovci na ucenjene glave, banditi, lažni propovednici ili zaostali ratni roboti iz nuklearnog rata. Fizičke kopije Judge Dredd & The Worlds of 2000 AD su odložene zbog pandemije COVID-19 virusa ali je zato PDF izdanje dostupno na Modiphiusovom sajtu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.