News

Nove RPG igre 26.3.2019: Grim & Perilous Studios po zahtevu igrača sažima pravila za novi ZWEIHANDER Player’s Guide

Pozdrav ljubitelji RPGova! Ove nedelje donosimo vesti o novoj knjizi za Zweihander Grim & Perilous RPG. Imamo i dva suplementa. Jedan za Adventures in Middle-Earth RPG i jedan za Star Wars RPG. Da obe strane budu zadovoljne. Za ljubitelje lepih izdanja knjiga, Chaosium je spremio Slipcase nove edicije Runequest: Roleplaying in Glorantha. O ovim izdanjima čitajte detaljnije u nastavku.

Adventures in Middle-Earth: Lonely Mountain Range Guide

Adventures in Middle-Earth: Lonely Mountain Range Guide

Cubicle 7 je najavio Lonely Mountain Region Guide, suplement za Adventures of Middle-Earth Roleplaying Game i za OGL pravila Dungeons & Dragons. Knjiga koja treba da se pojavio u prodavnicama u trećem kvartalu ove godine donosi materijal koji je prethodno štampan za The One Ring Roleplaying Game pod naslovom Erebor The Lonely Mountain. U knjizi je i pregršt novih informacija u lokalnom svetu i aktivnostima u koje se avanturisti mogu upustiti.

U ovom izdanju nalaze se i pravila za kreiranje zmajeva, kao i pravila za brzo kreiranje čitavih grupa protivnika. Tu je i pomoć pri stvaranju patuljačkih artefakta, dugačka priča o ratu orkova i patuljaka, kao i dve nove rase za igranje – Dwarves of the Iron Hills i Dwarves of the Grey Mountain

ZWEIHANDER: Player's Guide

ZWEIHANDER: Player’s Guide

Grim & Perilous Studios je na sva (zarđala i prljava) zvona najavio da sprema novu knjigu za ZWEIHANDER Grim & Perilous RPG. Kako navode u izjavi za novinare, najveća zamerka novih igrača je bila da je je osnovna knjiga prokleto velika. Iako je ovaj RPG baziran na jednostavnim mehanikama i ima pristupačnu cenu, naterati igrača da kreira svog lika iz knjige od 600 strana je težak poduhvat za Gamemastere koji pokušavaju da pokrenu novu kampanju ZWEIHANDERa.

Tu uskače novo izdanje ZWEIHANDER Grim & Perilous RPG: Player’s Guide. Knjiga če biti samo 360 strana, skoro kao D&D Player’s Handbook. Knjiga će sadržati kondenzovana verzija pravila iz revidirane osnovne knjige. Zanimljivo je da će brojevi stranica iz ove knjige direktno odgovarati istim stranica u Revised Core Rulebook, tako da ostali proizvodi koji se pozivaju na brojeve stranica iz osnovne knjige u isto vreme se pozivaju i na Player’s Guide. Knjiga će biti dostupna za naručivanje tokom leta.

Runequest Slipcase

Runequest Slipcase

Chaosium je na svom sajtu objavio da će 28. marta u prodaju biti pušten Runequest: Roleplaying in Glorantha. Ovo je novo izdanje popularnog RPGa a Između ostalih fizičkih proizvoda najavljen je i RQG Slipcase koji ce sadržati:

  • RuneQuest: Roleplaying in Glorantha core rules
  • RuneQuest Glorantha Bestiary
  • RuneQuest Gamemaster Screen Pack

Kao i obično, PDF izdanja su već dostupna za kupovinu a po tradiciji Chaosiuma, ako kupite knjige dobićete i digitalno izdanje besplatno.

Star Wars: Collapse of the Republic

Star Wars: Collapse of the Republic

Oglašavanje vanrednog stanja za ostvarivanje planova i političkih manevara zarad dobijanja još moći, kao i uticanje na narodne mase bez potrebe za prolazak kroz birokratske kanale. U dalekoj, dalekoj galaksiji, Senator/ Imperator Palpatin je tako došao do svoje političke moći, suptilno manipulišući iza scene. Fantasy Flight Games je najavio da ćemo i mi igrači uskoro moći da učinimo iste stvari i da proživimo turbolentna vremena Republike, uz pomoć nove knjige za Star Wars RPG  – Collapse of the Republic. Knjiga je kompatibilna sa celom linijom igara uključujući Edge of the Empire, Age of Rebellion i Force and Destiny.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.