Boardgames

Board Game Worlds nas upoznaje sa ilustratorima najpoznatijih igara

Volimo da vidimo igre koje izgledaju ”lepo”, a nova knjiga će upravo prikazati fantastične ilustracije kojima su ukrašene neke od novijih društvenih igara.

Renegade Game Studios, izdavač Clank! i Raiders of the North Sea, najavio je knjigu Board Game Worlds kroz koju ćemo se upoznati sa radovima deset poznatih ilustratora. Tako će knjiga, između ostalog, prikazati Dinosaur Island, Everdell, Ex Libris i Western Legends, ali ovo neće biti samo skup lepih slika. Erin Din je potpisana kao autor i pisac ove knjige, a u njoj će nas provesti i kroz priču o stvaranju vizuala za igre kroz intervjue sa umetnicima, pa ovo deluje i kao korisno štivo za sve koji žele da u svet izrade društvenih igara uđu sa umetničke strane.

Din je, inače, poznata po knjizi For the Love of Board Games, u kojoj se osvrnula na mehaničku stranu kreairanja društvenih igara razgovorom sa dizajnerima Pandemic, Scythe i Magic: The Gathering. Ona je takođe jedan od osnivača muzeja društvenih igara u američkoj državi Misuri.

Board Game Worlds će se krajem ove godine naći u prodaji. Cena za sada nije spomenuta, a za više vesti možete se prijaviti na zvanični newsletter.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.