Games

The Captain is Dead postaje video igra

Svemirski brod vam se slupao, iz kompjutera kulja dim, senzori pište… šta prvo radite?

Paničite, najverovatnije. Jer upravo to je bila tema The Captain is Dead, društvene igre izdavača The Game Crafter. Ova sci-fi kooperativna igra, posle nekoliko proširenja, doći će i na ekrane naših kompjutera u zvaničnoj digitalnoj adaptaciji na kojoj radi Thunderbox Entertainment. Ovaj studio je već adaptirao Tsuro u VR i Roll for it! za mobilne telefone, tako da zna znanje kada su u pitanju digitalne društvene igre.

Dakle, kooperativno majstorisanje svemirskog broda dok sve ne odleti nebu pod oblake, uključujući i posadu. Različiti članovi posadi, sem kapetana koji je jel te kveknuo, imaju različite zadatke, mada svi mogu na neki način da doprinesu podizanju broda ka vasioni. Video igra će imati veoma stilizovanu grafiku kao i izvorna društvena igra, sa dodatkom treće dimenzije i gomile animacija, pa će i ta panika po brodu biti lepo animirana. Mi se lično nadamo odgovarajućoj propratnoj muzici koja će paniku da podigne na još veći nivo.

Igra za sada nema zacrtan datum izlaska, sem da će to biti tokom 2020. godine. Ukoliko želite da je isprobate ranije, prilika za to će biti tokom festivala igara na Steam platformi od 9. do 14. juna, kada će demo verzija biti privremeno dostupna. Izdavač nam je najavio da je fokus na PC verziji, dok će nešto kasnije stići i mobilno izdanje. U međuvremenu, igru možete dodati na svoju Steam listu želja i očekivati njen izlazak.

Koja je vaša omiljena kooperativna igra? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.