News

Nove RPG igre 21.04.2020: Gnev i slava za Imperatora

Ove nedelje čitajte o 6 novih RPG naslova:  novo izdanje Warhammer 40000: Wraith & Glory, The Yellow King, Agents of Concordia, Those Dark Places, The Border Kingdoms i Arcana of the Ancients. Uživajte!

Warhammer 40000: Wraith & Glory

WH40K: Wraith & Glory

WH40K: Wraith & Glory

Posle nešto manje od godinu dana od kako je Games Workshop odlučio da preda Wraith & Glory licencu firmi Cubicle 7, revidirano izdanje ovog RPGa je stiglo u prodavnice. Tačnije u digitalne prodavnice dok će tvrdi povez sačekati prolazak pandemije.

Fanovi Warhammer 40000: Wraith & Glory RPGa znaju da ovo nije potpuno novo izdanje jer je u pitanju veoma mlad RPG koji je Cubicle 7 pokupio dok je prvo izdanje još uvek bilo sveže.

Nov izdavač je izašao u susret vlasnicima digitalne kopije prvog izdanja i besplatno im je poslao novu verziju igre. Vlasnici tvrdog poveza prve verzije igre će dobiti PDF izdanje koje će ukazati na razlike izmeću prvog i drugog izdanja.

Šta to ima novo u 40. milenijumu? Fokus je na Gilead sistemu. Pojednostavljeno je kreiranje likova sa fokusom na okosnice. Fakcije imaju više pozadinskih informacija. Uslovi za kreiranje Arhetipova su izbačeni iz igre a dodati su bonusi. Talenti so prošireni i napredovanje je dobilo celo novo poglavlje. Warhammer 40000: Wraith & Glory možete nabaviti na DriveThruRPG.

The Yellow King

The Yellow King (4 osnovne knjige)

The Yellow King (4 osnovne knjige)

Ako volite detektivski posao sa primesama kosmičkog horora onda je The Yellow King RPG pravo izdanje za vas. Ovaj RPG, koji su mnogi sa nestrpljenjem isčekivali je delo firme Pelgrane Press, koja je poznata po svom fantazijskom RPGu 13th Age.

The Yellow King je inspirisan kolekcijom kratkih priča Roberta W. Čejmbersa “The King in Yellow”, u kojima autor pripoveda dekadentne priče koje istražuju ludilo , očaj i natprirodno. Ovo delo je, između ostalih, inspirisalo i uticalo na rad H.P. Lavkrafta.

Ovaj detektivsko-natprirodni RPG pokreće GUMSHOE sistem i napisao ga je Robin D. Loz. U njemu ćemo kroz 4 knjige prolaziti kroz čudnu spiralu različitih vremenskih razdoblja, istorija i nekoliko verzija samih sebe. Prva knjiga, Paris, sadrži osnovna pravila i vodi nas u istraživanje gargojla, vampira i dekadentne vanzemaljske aristokratije krajem 19tog veka. Ostale tri knjige, The Wars, Aftermath, This is Normal Now, se bave modernom Evropom i Amerikom gde se vodi borba protiv okultnih mahinacija Žutog Kralja i njegovih kćerki. Igru pre kupovine možete probati uz pomoć besplatnih The Yellow King Roleplaying Game Preview pravila. Ako vam se ovo dopadne, ovde možete kupiti The Yellow King Roleplaying Game.

Agents of Concordia

Agents of Concordia

Agents of Concordia

Švedski izdavač Strangewood Studios je objavio svoj RPG prvenac nakon prošlogodišnje uspešne Kickstarter kampanje. Agents of Concordia vodi igrače, zaposlene u Concordia Central Intelligence, na putovanje od sveta do sveta dok patroliraju i štite multiverzum od raznih nedaća.

Svet koji ovaj RPG spretno kreira oko nas je pun raznoraznih rasa i kreatura i kreativnom mešavinom tehnologije i misticizma stvara fantastičan svet koji se razlikuje od tradicionalnih zapadnjačkih fantazija.

Izdavač i distributer je Modiphius ali igra ne koristi njihov 2d20 sistem. Stragewood Games ima svoj sistem koji je lagan i služi pričanju priče sa naglaskom na što manjem prelistavanju pravila u potrazi za odgovorima. Na DriveThruRPG možete pronaći digitalno izdanje Agents of Concordia.

Those Dark Places

Those Dark Places

Those Dark Places

Pisac, scenarista i dizajner igara Džonatan Hiks je najavio svoj prvi RPG koji će objaviti za Osprey Games. Autor obećava da će Those Dark Places RPG biti lišen suvišnih pravila i fokusiran na ispredanje zanimljive priče. On će istraživati tamnu stranu svemira. Baviće se onom drugom ružnijom slikom hrabrih ljudi koji putuju u klaustrofobičnim brodovima u opasnim uslovima i stanicama koje su potencijalne smrtonosne zamke.

Igra će koristiti samo jednu d6 kockicu za svoje mehanike. Najavljeno je da će kreiranje likova trajati svega 5 minuta a da će borbe i istraživanja nepoznatog biti zanimljivo sa ukusom industrijalne naučne fantastike. Those Dark Places RPG možete naručiti na Bloomsbury sajtu.

The Border Kingdoms: A Forgotten Realms Campaign Supplement

The Border Kingdoms

The Border Kingdoms

Legenda RPG igara Ed Grinvud posle skoro 5 godina ima novo RPG izdanje. U saradnji sa Aleksom Kamerom objavio je The Border Kingdoms, suplement za Forgotten Realms svet. Tvorac najpoznatijeg sveta, Forgotten Realms, nam u ovoj knjizi opisuje carstva na samoj ivici poznatog civilizovanog sveta i daleko od centralizovane vlasti. U takvim uslovima teritorijama vladaju kraljevi, kraljice, kabali, saveti i samozvane aristokrate koji se svi menjaju kao godišnja doba. Ovo je pravo mesto za avanturiste da ga posete, osvoje, naprave svoje kraljevstvo i usput pokose koju karakondžulu. Ovo je naslov odobren i podržan od strane Wizards of the Coast i pripada Forgotten Realms svetu i folkloru. Knjiga sadrži novu mapu Pograničnih Kraljevstva koju je radio Majk Šli, detaljnu istoriju  i 11 novih pozadinskih priča za karaktere odobrenih od strane Adventure League. Knjigu The Border Kingdoms: A Forgotten Realms Campaign Supplement možete nabaviti na DM’s Guild.

Arcana of the Ancients

U prodavnice je stigla i dugo najavljivanja knjiga za Dungeons & Dragons 5e, pod imenom Arcana of the Ancients na kojoj je radio Monte Cook Games.

Monte Cook Games je u RPG industriji poznat po svojim živopisnim naslovima među kojima su Numenera, The Strange i Invisible Sun. Nova knjiga uzima prepoznatljiv miks nauke i fantazije ovog izdavača i spušta ga u Dungeons & Dragons 5e.

Knjiga tvrdog poveza će sadržati seriju avantura koja će igračima predočiti i upoznati ih sa idejom da su postojale nepoznate, prastare civilizacije u njihovom svetu. Ovakvo stanje stvari će igračima biti prezentovano kada o pronađenom prastarom artifaktu čak ni elfovi i zmajevi ne znaju ništa. Igrači, kao i uvek, željni moći, će isisavati čudne moći iz ovih artefakta, susretati čudna stvorenja i bizarne visokotehnološke konstrukcije koje su povezane sa njima.

Arcana of the Ancients donosi stotine sajfera, artifakta i ostalih naučnomagijskih tehnologija kao i preko 50 čudovišnih kreatura i stvorova sa ilustracijama i stat blokovima. Tu su i GM saveti za uvođenje elemenata naučne fantazije u vaše kampanje i kako da kreirate svoje svetove sa ovakvim tonom. Arcana of the Ancients je dostupna na DriveThruRPG sajtu.

Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.