Card Games

Top 10 Magic the Gathering setova po izboru glavnog dizajnera

Pre nego što je Ikoria set stigao u MTG: Arenu, glavni dizajner Magic the Gatheringa Mark Rozvoter je fanovima i igračima dao odgovor na pitanje koji su mu omiljeni Magic the Gathering setovi karata. I rangirao ih je. Jer bez rangiranja internet bi eksplodirao.

Mark Rosewater

Mark Rosewater

Ako niste znali, Rozvoter je u kompaniji Wizards of the Coast od 1995. godine i uspešno je vodio ili pomagao kreiranje 28 setova karata za Magic the Gathering. Evo njegovih top 10 setova:

  1. Innistrad
  2. Ravnica
  3. Unstable
  4. Kaladesh
  5. Future Sight
  6. Dominaria
  7. War of the Spark
  8. Throne of Eldraine
  9. Unglued
  10. Zendikar

Među prvih deset se nalaze War of the Spark i Throne of Eldraine koji su skorašnji setovi i još uvek u Standard formatu. Rozvoter obrazložio da je stavio Innistrad na prvo mesto zato što je ovaj set bio njegov “najutegnutiji dizajn”. Ravnica je odmah iza gotik seta jer je “fundamentalno promenila mnoge metode koje se koriste tokom dizajniranja setova”.

Sa druge strane liste, tačnije na dnu, se nalaze sledeći setovi koji, po njegovom mišljenju, nisu baš spretno dizajnirani:

25. Ixalan
26. Unhinged
27. Eventide
28. Battle For Zendikar

Najsvežiji setovi karata sa dna liste su Ixalan i Battle for Zendikar koji stoički brani začelje tabele. Za ovaj set Rozvoter kaže da u suštini nije bio loše dizajniran, već da je plan da tema bude samo rat sa Eldrazima bio velika greška.

Rozvoter je u jednom drugom obraćanju medijima i fanovima izjavio da je dizajnerski tim postao mnogo bolji u identifikovanju onoga što igrači žele da vide u svojoj omiljenog kartičnoj igri. Wizards of the Coast je tradicionalno dizajnirao većinu Magic the Gathering setova iz uglova mehanike, interakcije karata i teme. Sugestije igrača se uglavnom nisu uzimale u obzir. U poslednjih nekoliko godina, Rozvoter i njegov tim koriste upitnike na Twitteru da se “raspitaju” o mišljenju igrača i saznaju šta bi isti voleli da vide ili promene u trenutnoj iteraciji igre. Implementiranje sugestija igrača je, kako prodaja pokazuje, urodilo plodom.

Da li igrate Magic the Gathering? Koji su vaši omiljeni setovi karata? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.