News

Nove RPG igre 12.3.2019: Band of Blades, Things from the Flood, Invisible Sun, L5R: Courts of Stone


Stižu nam tinejdžeri iz Švedske sa novim problemima u izdanju Free League Publishing, digitalno izdanje Monte Kukovog Invisible Sun, Band of Blades u izdanju Evil Hat Productions kao i novi dodaci za Legend of Five Rings.

Evil Hat Productions priprema izdavanje RPGa baziranog na Forged in the Dark slobodnim pravilima, pod imenom Band of Blades. U ovoj igri 4-6 igrača su u ulozi članova Legije, najamničke armije, koja se povlači posle poraza od strane Cinder Kralja. Igra prati nastojanja Legije da stigne do sigurnih teritorija dok ih neumorno prate nemrtve legije. Knjiga donosi pravila za kreiranje karaktera, operacije Legije i nedaće koje mogu da zadese protagoniste. Tu su i pravila za rekreiranje likova, pošto će se broj leševa neumitno povećavati kao i pravila za menadžment legije iz sata u sat.

Band of Blades su napisali Stras Aćimović i Džon LeBuf a igra je kreirana oko Forged in the Dark sistema koji je nastao i koristi se u Blades in the Dark RPGu, čiju recenziju možete pročitati na našem sajtu. Izlazak Band of Blades je najavljen za treći kvartal 2019. godine.

Švedski izdavač Free League Publishing, kreatori Tales from the Loop RPGa, najavili su nezavisni nastavak Things from the Flood za proleće 2019. godine. Posle uspešne Kickstarter kampanje koja je ispunjena za manje od 10 minuta, očekuje se da se igra pojavi u aprilu za širu pobliku pošto se ispune obaveze prema Kickstarter finansijerima u februaru.

Novi RPG se dešava tokom 90tih godina prošlog veka u istom svetu kao i prethodnik. Igrači više nisu deca već tinejdžeri sa svim problemima koji idu uz to u svetu koji više nije nevin. Svet nije nevin. Oni jesu. Samo da razjasnimo. Zemlja oko Loopa je transformisana te su se pojavile opasne mašine i kreature koje tumaraju unaokolo.

Things from the Flood RPG će biti baziran na knjizi ilustracija Simona Stalenhaga koja nosi isto ime. Logično, veći deo ilustracija u knjizi će potpisati ovaj autor a i sami scenariji u igri će biti inspirisani ovim ilustracijama.  Švedski veteran rpg pisanija Nils Hintce je napisao veći deo knjige uz pomoć Free League tima, koji za sobom im,a naslove Mutant: Year Zero, Coriolis – The Third Horizon i Forbidden Lands).

Monte Cook Games je 2016. godine vodio Kickstarter kampanju za Invisible Sun RPG, stavljajući cenu od povelikih 197 dolara za kutiju koja sadrži osnovni set. Za nas koji nismo predani fanovi rada Monti Kuka ovo je bilo malo previše, te smo strpljivo čekali i dočekali digitalno PDF izdanje koje se od skora nalazi u Drive Thru RPG prodavnici. Cena je i dalje jaka, pogotovo za uskakanje u nepoznat sistem i svet. Kako kupci fizičke kutije kažu, ono predstavlja umetničko delo a digitalna kopija (preko 80 fajlova) donosi preko 1000 strana kvalitetnog sadržaja. Evo šta izdavač navodi kao sadržaj:

 • Four books totaling over 600 pages of game and setting content, fully hyperlinked and bookmarked.
 • Roughly 1000 cards laid out in a printer-friendly format.
 • The Sooth Deck, a beautiful tarot-like deck that’s instrumental to game play.
 • The Path of Suns, used with the Sooth Deck.
 • A wide variety of tokens for tracking game info.
 • Several poster maps.
 • The Guiding Hand, GM’s notebook, in both a printer-friendly and form-fillable format.
 • Character tomes (similar in function to character sheets in other RPGs) for all four orders, plus apostates, along with grimoire sheets.
 • Five pregenerated characters.
 • Loads of in-setting handouts and props.
 • A gorgeous art book.des
 • And the Invisible Sun app is free from the MCG Shop.

Više o surealnom svetu Invisible Sun RPGa  možete pronaći na oficijelnom sajtu.

Fantasy Flight Games uskoro izdaje dve nove knjige za Legend of the Five Rings RPG. Ako ste fanovi avanturisanja u zemlji Rokugan, ovo bi trebalo da bude na vašemem radaru. U drugom kvartalu ove godine očekuju nas Courts of Stone i Winter’s Embrace.

Courts of Stone je knjiga puna informacija o dvorcima, palatama i ostalim centrima moći u Rokuganu. Ona će vam otkriti tajne ponašanja na dvoru kao i romanse, prevare i intrige koje su često, mesto oštrog mača, pravo sredstvo za oblikovanje političke mape ovog sveta. Uz ovu knjigu, ruku pod ruku, kao na dvoru (heh!), ide i avantura Winter’s Embrace koja u srcu ima intrigu i prevare na Zimskom Dvoru u koje su umešani i predstavnici Ždral Klana kao i opasne lutalice Klana Bogomoljki.

Ove knjige su drugi po redu paket koji prati formulu dodatnih pravila plus avantura. Pre njih FFG je objavio Shadowlands knjigu kao i Mask of the Oni avanturu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.