News

Novi Dungeons & Dragons dokumentarac će se osvrnuti na umetnost iza igre

”Lepota je u oku posmatrača” kaže čuvena izreka, a nema sumnje da ćemo želeti da gledamo ovaj dokumentarac.

Dungeons & Dragons su uvek pratile fantastične ilustracije. Nebrojeno talentovanih ljudi je Wizards of the Coast kroz godine unajmljivao kako bi nam na spektakularan način dočarali magične svetove i bića koja nas očekuju na avanturama. Zato će se film Eye of the Beholder: The Art of Dungeons & Dragons osvrnuti upravo na umetničnu stranu najpopularnijeg RPG sistema.

Kroz ovaj dokumentarac ćemo se upoznati sa istorijom, pričama i svime što je uticalo na grafički stil Dungeons & Dragons kroz prethodne decenije. Preko četrdeset intervjua će biti prikazano u filmu, između ostalog sa velikanima poput Džefa Izlija, Lerija Elmora i Klajd Kaldvel. Na filmu rade Cavegirl Productions (Of Dice and Men) i X-Ray Films (Plastic Galaxy: The Story of Star Wars Toys) i najavljuju veliku proslavu umetnosti i umetnika koji su godinama oživljavali našu maštu.

Eye of the Beholder: The Art of Dungeons & Dragons će biti dostupan od 14. maja kroz streaming servise (iTunes, Google, Amazon, Xbox i mnoge druge). U međuvremenu, bacite oko na trejler:

Categories: News, RPG

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.