News

GenCon i ENnie Awards ovog leta u online izdanju

GenCon sledi primer ostalih velikih sajmova i ove godine se seli se u virtuelni svet.

GenCon, najveća konvencija društvenih igara i hobija u Americi, objavio je da neće biti održan ove godine zbog trenutne situacije sa COVID-19 pandemijom. Mesto nje, kako nalažu okolnosti, biče organizovana virtuelna konvencija, ne na istom mestu ali u isto vreme.

Konvenciju je prvi put organizovao i osnovao Geri Gajgaks 1968. godine i prvobitno se zvala Lake Geneva Wargames Convention. Konvencija je u međuvremenu promenila ime ali je ostala u Indijani. Ove godine GenCon je planiran za 30. jul, ali je kao i svi ostali sajmovi i konvencije odlučeno da se održi na internetu kao Gen Con Online.

Otkazivanje sajma neće uticati na ENnie Awards ceremoniju koja se organizuje na GenConu. Domaćini će biti Ken Hajt i Robin Loz, višestruki dobitnici ENnie nagrada. Kako je organizator naveo u saopštenju, organizatori trenutno planiraju virtuelno prezentovanje nominovanih i nagrađenih dela iz RPG hobija.

Za prisustvovanje na Gen Con Online konvenciji možete se besplatno prijaviti na zvaničnom sajtu.

Da li ćete pratiti dodelu ENnies nagrada? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.