Card Games

Novi set Age of Ascension za Keyforge donosi nove karte i milijarde novih kombinacija špilova

Keyforge: Age of Ascension

Keyforge: Age of Ascension

Keyforge, nova kartična igra Ričarda Garfilda u kojoj ne postoje dva identična špila, se proširuje sa novim setom karata.

Age of Ascension dolazi nakon prošlogodišnjeg osnovnog seta Call of the Archons i ubacuje 204 nove karte u veliku algoritamsku šerpu za krčkanje špilova. Ovaj dodatak, kako navodi Fantasy Flight Games, će doneti milijarde novih kombinacija špilova. Sem novih karata, novi set će doneti i 166 karata iz prethodnog seta, tako da će ih ukupno biti 370.

Povratničke karte će imati nove brojne oznake ali će za potrebe igranja ostati identične. FFG je naglasio da se novi Age of Ascension špilovi nikada neće sastojati u potpunosti iz prenetih karata iz Call of the Archons. Ostatak karata iz Call of the Archons seta sada imaju mogućnost da se  pojave kao nove “legat” karte, što znači da će se pojaviti u novom kontekstu i na različite načine će se kombinovati sa kartama iz Age of Ascension. Nešto slično kao retke maverik karte.

Karte iz novog seta donose i nekoliko novih ključnih reči. Neke od njih su Alpha, Omega i Deploy. Bilo kako bilo, izdavač naglašava da će novi Age of Ascension špilovi biti kompatibilni i izbalansirani protiv Call of the Archons špilova i da neće biti problema pri okršajima špilova iz ova dva seta.

Keyforge: Age of Ascension

Keyforge: Age of Ascension

Kao i za prethodni set, FFG će lansirati Starter Set za dva igrača. Za razliku od prethodnog seta, ovaj neće sadržati špilove za učenje. U paketu dolaze i oznake za stun i povećanu snagu. Sve ostalo je po starom te će Age of Ascension špilovi nastaviti da se prodaju individualno kao i prethodni set. Očekivani izlazak novog seta je u drugom kvartalu 2019. godine.

https://www.tabletopgaming.co.uk/board-games/news/keyforges-next-set-age-of-ascension-adds-hundreds-of-new-cards-and

https://icv2.com/articles/news/view/42471/keyforge-enters-age-ascension

http://www.tabletopgamingnews.com/Fantasy-Flight-Games-Announces-New-KeyForge-Expansion

https://www.fantasyflightgames.com/en/news/2019/2/12/age-of-ascension/

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.