News

Osprey Games objavio planove ovogodišnjih RPG izdanja

Ukoliko ste ljubitelj Osprey izdanja i volite RPG, očekuje vas bogata i interesantna godina.

Osprey Games je poznat čitaocima i posetiocima knjižara po vojnim publikacijama. Takođe već dugi niz godina je i izdavač mnogih društvenih igara poput Star Cartel, London i Undaunted. Pre nekoliko godina je uplovio i u RPG vode te svake godine objavljuje selekciju dobrih naslova uz koje svako može da nauči da uživa u RPG igrama. Za 2023. godinu spremili su interesantne naslove koji su ili osnovne knjige novih RPGova ili dodaci za njihova već postojeća izdanja.

Heirs to Heresy je srednjevekovni RPG autora Alana Bahra,  koji kao centralnu temu ima vitezove templare i sve ostalo što ide pride. E, to što ide pride stiže u septembru u prvoj dodatnoj knjizi koja se zove Faith & Fear. Nove viteške organizacije i redovi, relikvije, misterije, zlikovci i onostrani pipci su našli mesto na stranicama ovog priželjkivanog izdanja.

Tommorow City, autora Nejtana Rasela, je dizelpank RPG koji se diči bogatom akcijom, misterijom i čudnom, nemirnom i lucidnom naukom. Sve to ima Rocketeer prizvuk, što se može videti i po ilustraciji korica. To je i ujedno sve što smo saznali o ovom izdanju. Ovaj RPG će u prodavnice stići u oktobru.

Pressure je naučnofantastični RPG koji je najlakše opisati kao pokušaj čovečanstva da donese zakon i red u mračne i opasne žabokrečine svemira. Na ovom izdanju radi Džonatan Hiks koji je poznat po Those Dark Places RPGu koji spada u ovu žanrovsku kategoriju. Pritisak ćemo osetiti u novembru.

Kao totalna promena brzine tu je Urban Decay. Autor je J-M DeFoggi koji obećava brzu, beat’em up akcionu RPG igru. Živećemo u maloj bari punoj krokodila i šopaćemo se sa rivalskim uličnim bandama. Kada ovo pišemo mislimo na film Ratnici Podzemlja i video igru Streets of Rage. Sada je sve mnogo jasnije. Ovaj naslov se očekuje krajem godine.

Osprey Games svake godine daje priliku nezavisnim autorima da stvaraju RPG izdanja koje će biti pristupačna za sve igrače. Njihova produkcija je uvek visokog kvaliteta, tako da ništa manje ne očekujemo i od voih knjiga.

Koji biste od novih RPGova probali sa svojom ekipom? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.