Boardgames

Renegade Game Studios sprema nove Axis & Allies igre

Renegade Game Studios je najavio da nas tokom maja očekuju 4 reizdanja popularne strateške ratne igre Axis & Allies.

Ovaj klasik, kojii je naša redakcija uvrstila u listu najboljih ratnih igara, tačnije onih koje za temu imaju Drugi svetski rat, je originalno objavljen 1981. godine. Tokom godina je doživela nekoliko verzija i izdanja sa poslednjim koje je objavljeno 2008. godine povodom 50. rođendana originalnog izdavača Avalon Hill.

Nova izdanja  postpisuje originalni autor Leri Haris Junior i sadržaće pročišćene i poboljšane knjige pravila za svaku igru. Biće ispravljene sve štamparske greške i uključeni svi aktuelni FAQ dokumenti. Izdavač navodi da je uveo i neka sitna poboljšanja koje će igračima olakšavati samo baratanje igrom. Dakle, stižu nam:

• Axis & Allies: Europe 1940
• Axis & Allies: Pacific 1940
• Axis & Allies: 1941
• Axis & Allies: 1942

Pošto su ovo mahom reprint izdanja, A&A: Europe 1940 i A&A: Pacific 1940 će biti moguće iskombinovati za kompletno iskustvo Drugog svetskog rata.

Izdavač je najavio da će na svom virtuelnom sajmu Renegade Con Virtual, 3. februara objaviti nove informacije vezane za ovu ratnu igru. Tokom istog obraćanja posetioci će biti ispitani koju bi novu igru Axis & Allies franšize voleli da vide. Ova reizdanja su plod saradnje sa Hasbrom tokom koje se, po dogovoru i najavi, očekuju i reizdanja Diplomacy, Robo Rally i Squad Leader igara.

Renegade Game Studios je u poslednjih nekoliko godina svoje osnovne operacije izdavanja društvenih igara, koje su odlično prolazile kod igrača i kritike,  proširio i na RPG knjige. U proteklih nekoliko godina sklopio je nekoliko partnerstava zarad pridobijanja prava na korišćenje popularnih intelektualnih svojina u svojim društvenim igrama i RPG izdanjima. Sa Paradox Interactive sarađuje na izdavanju World of Darkness RPG knjiga, sa  Saban Brands i Hasbrom se upustio u izdavanje Power Rangers društvenih igara, Njihovi RPG naslovi su svake godine među najprodavanijima a naš Ranko je dao kritiku njihovog originalnog porodičnog RPG naslova Kids on Bikes.

Nakon ovih reizdanja očekujemo najavu za manju društvenu igru sa ratnom temom ili možda nekom kartičnom igrom. Ako sve propadne, uvek može biti neko Axis & Allies rolaj i piši izdanje sa kockicama.

Da li ste igrali ranija izdanja Axis & Allies igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.